Morisi: Nema razlike između kraljice Elizabete i Gadafija


MorrisseyNekadašnji frontmen grupe „The Smiths“ Morisi uporedio je britansku kraljicu Elizabetu sa Muamerom Gadafijem. Morisi je oštro kritikovao kraljičinu zvaničnu politiku prema Irskoj, nazivajući je „fašističkom“.

„Samo postojanje kraljice i njene sada već ogromne porodice – a njih sve plaćaju britanski poreski obveznici svidelo im se to ili ne – potpuno se protivi pojmu demokratije i slobode govora“, rekao je Morisi u komentaru povodom Elizabetinog simboličkog obilaska Vrta sećanja u Dablinu.

„Za širi istorijski pogled na kraljicu i njenu ‘vladavinu’ pogledajte Gadafija i Mubaraka i pokušajte da uočite razliku“, kaže Morisi.

On je kraljičinu posetu Dablinu, koju mnogi u Britaniji vide kao čin pomirenja između Engleza i Iraca, nazvao samo novom PR kampanjom kraljevske porodice.

„Kraljica ima moć da Irskoj vrati šest okruga i omogući joj da ponovo bude nacija. Činjenica da ona to još uvek nije uradila je fašizam u punom zamahu. Šta bi drugo moglo da bude? Navedite mi bilo koju drugu evropsku zemlju koju kontroliše njen sused?“, rekao je Morisi.

{youtube}KKoS5X4SMrY{/youtube}

(Visited 42 times, 1 visits today)