Morcheeba u zagrebačkoj Tvornici kulture


MorcheebaPoznati britanski pop sastav Morcheeba nastupiće u Velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu u nedelju, 8. decembra. Nastup ovih miljenika hrvatske publike predstavlja prvo veliko strano gostovanje najavljeno za kraj godine.

U Zagreb Morcheeba dolazi u sklopu turneje kojom će promovisati novi studijski album Head Up High, njihov sedmi po redu. Najavni single sa albuma, “Gimme Your Love”, već polako zauzima najviše pozicije na radijskim top listama i bez sumnje publika će ga do zagrebačkog koncerta već dobro znati, kao i ostale hitove iz gotovo 18 godina duge karijere.

Podsetimo, Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vreme proboja trip hopa na svetsku muzičku scenu. Već prvi album Who Can You Trust i singl “Trigger Hippie” u kojem smo upoznali fascinantnu vokalistkinju Skaj Edvards ((Skye Edwards), koja uz braću Pola (Paul) i Rosa Godfrija (Ross Godfreya) čini bend)) obezbedili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom Big Calm. Izdanje iz 1998. godine ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma te decenije nošene ogromnim hitovima “Blindfold”, “Shoulder Holster” i “The Sea”. I sledeći je album – Fragments Of Freedom – sa glavnim singlom “Rome Wasn’t Built In A Day” pokupio ogroman uspeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. Charango iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skaj odlazi i na sledeća dva izdanja braća Godfrey sarađuju sa brojnim pevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina odsustva Skaj se vraća u postavu na albumu Blood Like Lemonade, a njen vokal slušaćemo i na Head Up High.

Morcheeba je jedan od bendova koji imaju dugu istoriju sa Hrvatskom. Dosad su nastupali u dvorištu zagrebačkog Studentskog centra kao i na InMusic i Špancir Festivalu. Nastup u Tvornici kulture njihov je četvrti, ali prvi u klupskom okruženju.

Ulaznice za koncert Morcheebe u prodaji od četvrtka 8. avgusta po promotivnoj cijeni od 130 kn, što je cena koja će vrediti do 30. septembra. Od 1. oktobra do 7. decembra cena će im iznositi 150 kuna, a na dan koncerta 170 kuna.

Ulaznice potražite na prodajnim mestima i u sastavima Eventima i Entria.

(Visited 61 times, 1 visits today)