Mlade nade jazza iz Istre u klubu Wheels


Dina RizvićU subotu, 6. novembra, u novosadskom jazz klubu Wheels (Natoševićeva 4) nastupiće mladi jazz muzičari iz Istre – Dina Rizvić, Olja Dešić i Zvjezdan Ružić uz pratnju Miroslava Karlovića iz Beograda, na bubnjevima.

Dina Rizvić je 17-ogodišnja muzičarka iz Pule koja je nastupala na brojnim koncertima od kojih je najznačajniji Festival mladih pijanista u Varaždinu, u maju 2005 godine. Takođe, sa 9 godina bila je na seminaru u Grožnjanu kod profesorke Manane Kandelaki koja ju je pozvala u Rusiju na dalje školovanje. Na leto 2009. i 2010 godine bila je polaznik letnje jazz škole u Grožnjanu Jazz is back! Prvu pesmu My Dream napisala je sa 10 godina, a kasnije je napisala i tekst na hrvatskom, zatim sa 13 godina je snimila istoimenu pesmu u Rijeci u studiju Olje Dešića koji potpisuje aranžman za pesmu. Trenutno priprema album koji će se sastojati od autorskih pesama za koje je sama pisala muziku i tekst, a Olja Dešić je aranžer i producent. U Studiju Maraton snimljen je prvi singl pod nazivom Bez poraza, za koji je snimljen i spot.

Zvjezdan Ružić, 22-ogodišnji student na jazz konzervatorijumu u Klagenfurtu, član je Olja’zz banda, Jazziane Croatice, a sarađuje i sa Denisom Razumovićem na snimanju novoga albuma. Godine 2010. dobitnik je nagrade Status u kategoriji Mlade nade jazza.

Olja Dešić, kompozitor, aranžer, pevač i instrumentalista, bavi se muzičkom produkcijom, pedagoškim radom i organizacijom, a dugi niz godina svira u bendu Neno Belan i Fiumens i vodi Olja’zz band.

Podršku na bubnjevima pružiće Miroslav Karlović, koji inače predaje na odseku za udaraljke FMU u Beogradu.

{youtube}wLwEdeAH-nM{/youtube}

(Visited 73 times, 1 visits today)