Mjesni odbor sa Šolte napravili veliki uspeh s prvim singlom „Mande Mande“


mjesni_odbor_crnobeloPesma „Mande Mande“ Mjesnog odbora sa Šolte, za samo mesec dana od izlaska postala je jedna od najslusanijih pesama na hrvatskim radio stanicama.Zabavna “otočka priča” velikom je brzinom zarazila Dalmaciju.

Ova pisma je uzrok nestašice vina. Nastala je spontano ka i većina naših stvari. U njoj nema životne filozofije nego je jedna od onih plesnih stvari. Refren je nasta tijekom vožnje u autu i lega je odma na prvu, čin smo se stali smijat to je bilo to. Ostatak pisme je napisan nekoliko dana poslin. Radnja se događa na škoju u subotu navečer, prije večere, do izlaska u disko. Pisma ima skrivenu poruku. Mi tu poruku još nismo našli al nadamo se da ćemo to napravit ča prije„, kažu momci iz Mjesnog odbora o pesmi „Mande Mande“.

Prvenac Mjesnog odbora pod nazivom DISCO CUBA, objavljen pre dve nedelje u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, ozbiljno je uzburkao „otočki (rock) val“ i nametnuo se kao dostojan naslednik albuma “otočkih pionira” Šo!Mazgoona, Gega i Picigin Banda te Kopita. „Mjesni odbor i njihova glazba potvrda su teorije kako žudnja potiče nastajanje najkreativnijih djela. U njihovom slučaju govorimo o snimanju najsunčanijeg ovogodišnjeg albuma Disco Cuba za vrijeme najvećeg leda i snijega u Splitu i Dalmaciji u posljednjih 50 godina! Toliko vedrine i topline u njihovoj glazbi, toliko ljetne vibracije i atmosfere, a u stvarnosti snijeg do vrata, šalovi, ruske šubare i apsolutna blokada prometa. Uspjeh Mjesnog odbora me ne čudi jer su autentični i jednostavni i sve što pjevaju je ustvari njihov ‘real life’. Stipe ima kozu, a Siniša tovara koje su opjevali u svojim pjesmama. A beštiju triba zbrinuti i naranit i pri nigo čovika…“, kaže snimatelj i koproducent albuma Stevo Vučković.

Šestočlani šoltanski bend kaže da svira otočki rock funk psycho disco reggae, uz malu dozu melanholije i tekstove na materinjem jeziku.

(Visited 35 times, 1 visits today)