Miša Mašina, slon i žirafa poklanjaju sedamnaest pesama


Miša Mašina - Na leđima žirafeMiša Mašina izdao je album pod nazivom Na leđima žirafe na kom se nalazi čak 17 pesama. Ovaj album možete i besplatno skunuti. Više u nastavku teksta.

Miša je jedna od najzanimljivijih figura koju je beogradska scena iznedrila u poslednjih nekoliko godina. Deluje već duže vreme u različitim formama. Gitarista je bendova Drugo Lice i Centralna Aktivnost, a svoju nesputanu kreativnost odlučio je da u najvećoj meri predstavi kroz one-machine-band, Miša Mašina.

Osim u digitalnoj formi album je dostupan i na CD-u, na čijem omotu se pored tekstova svih pesama nalazi i uputstvo za pravljenje origami žirafe, koju (uz slona) Miša redovno pominje kao sastavni deo ‘benda’.

“Iako naizgled različite, sve numere sadrže kao muzičku osnovu novi talas (kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina), pomešan sa nekim drugim manje ili više bliskim žanrovima, uz tekstove koji kritiku savremenog života, subkultura, svakodnevnih rituala itd. uvijaju u blesave i duhovite oblande”, kaže Miša Mašina.

Više informacija o ovom svestranom umetniku, u slobodno vreme profesoru filozofije u nekoliko beogradskih srednjih škola, možete saznati posetom zvaničnom sajtu.

(Visited 154 times, 1 visits today)