Mini „stoner rock“ festival u Beogradu: Stoned Jesus, Greenleaf, Northern Revival i Fluid Underground


Stoned Jesus, Greenleaf, Northern Revival & Fluid Undergound @ BožidaracMini „festival“, koji će se dogoditi u petak, 18. septembra od 21 čas u Centru za kulturu Božidarac dovodi nam inostrane „stoner rock“ hedlajnere: ukrajinski trio Stoned Jesus i švedski bend Greenleaf, dok će domaće zvuke ovog žanra „braniti“ odlični bendovi: Fluid Underground i Northern Revival.


Stoned Jesus je ukrajinski trio, osnovan u Kijevu 2009. godine. Nakon sjajno primljenih The First Communion i Seven Thunders Roar nedavno je objavljeno i njihovo treće dugosvirajuće studijsko izdanje The Harvest (InšaMuzika, 2015), u prepoznatljivom maniru, stoner rok sa „doom“, folk i „psych“ primesama, zaraznim rifovima i refrenima.

Greenleaf je počeo sa radom 2000. godine u švedskom gradiću Borlänge, prvobitno kao sporedni projekat gitariste sastava Dozer, Tomija Holapa (Tommi Holapp). U sledećih nekoliko godina kroz sastav je prošao priličan broj muzičara, uz brojna gostovanja na albumima što je prestao da bude slučaj tek na izdanju Trails And Passes, (Small Stone Records, 2014). Bend je trenutno u studiju gde uveliko radi na sledećem LP-ju…

Northern Revival je četvorka iz Novog Sada koja svira stoner rok/metal sa „sludge“ i „doom“ uticajima. Prošle godine objavljuju četiri singla i spot za pesmu „Square With The House Of God“ koji će se kasnije naći na njihovom prvom EP-u Mouth Full Of Dirt (Miner Recordings, 2015). Bend je koncertno veoma aktivan i za kratko vreme su imali preko 25 nastupa kako u Srbiji tako i u regionu.

Fluid Underground je „fuzz“ rok bend iz Vlasotinca i iza sebe ima snimljena tri albuma i jedan EP. Poslednji album Amanet je objavljen marta 2015. godine pod našom etiketom, RockSvirke Records. Uz dobre kritike svojih izdanja upisali su i brojne nastupe po festivalima i klubovima, a beogradska publika je nedavno toplo pozdravila njihov nastup na Zidiću ispred Doma omladine.

Trenutna cena karata je 1600 dinara i traje do sutra, 15. septembra, posle tog datuma cena će biti 1800 koliko će koštati i na vratima. Radno vreme Felix shop-a u Beogradu (pon-pet 12-20h, subotom 12-16h).

Za one koji žive van Beograda otvorena je adresa kartegreenjesus@gmail.com preko koje možete izvršiti rezervaciju ulaznica po ceni koja važi u redovnoj prodaji, u datom trenutku. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog. Ulaznice možete pokupiti na dan koncerta na vratima kluba do 21 čas.

Pratite najnovije informacije na stranici koncertne agencije Resetor.

(Visited 212 times, 1 visits today)