Milan Petrović Quartet najvaljuje novi album


Milan Petrović Quartet - snimanje albumaDa je džez scena u Srbiji veoma živa i vitalna pokazuje nikako nemprimećen rad kvarteta iz Beograda pod vođstvom ideja umetnika Milana Petrovića. Nakon prošlogodišnjeg uspešnog lansiranja prvog albuma „Excursion“Milan Petrović Quartet najavljuje nastavak rada i pripremanje novog materijala. Ovi muzičari su već u studiju a drugi album bi trebalo da se nađe u prodaji na proleće tekuće godine.

Izdavanje albuma „Excursion“ je praćeno različitim ovacijama i podrškom najvrsnijih domaćih muzičara koji su dali svoj doprinos kroz učešće na albumu. Uz autentičan zvuk klavijatura Milana Petrovića na ovom albumu se može čuti i zvuk klavijatura Vasila Hadžimanova, uz ostala imena koja osvetljavaju domaću muzičku scenu poput Ace Celtica, Ivana Aleksejevića, Dušana Bezuhe, Vlade Maričića, Wikluh Skya. Album je prošaran linijom džeza i fanki, bluz, gruvi i soul zvuka te predstavlja nešto sasvim drugačije što oživljava muzičku platformu u Srbiji. Prisutni vokali, gitaristi, pijanisti, perkusionisti, saksofonisti, koji čine ukupno 38 muzičara sa jednim fotografom čine ovo muzičko ostvarenje pa je već poznat podnaziv za album „Milan Petrović & 39 friends“.

Milan Petrović je nekadašnji član Del Arno Benda i član pratećeg sastava pop muzičarke Ane Stanić. Njegov muzički angažman traje godinama, i mada do nedavno poznat samo užoj publici i prijateljima, nakon izdavanja ovog albuma širi auditorijum je prepoznao kvalitet njegovih muzičkih ideja. Tu činjenicu potvrđuje i to da je Milan Petrović Quartet tokom prošle godine održao oko 100 koncerata i klupskih svirki među kojima su nastupi na Nišvilu, SM Jazz festivalu, Jazztronic festivalu u Vršcu, kao i nastupi u klubovima u manjim gradovima Srbije.

Ovaj vrhunski muzičar obećava i priča o još boljoj atmosferi tokom snimanja drugog albuma i veruje da će publika biti zadovoljna, ali nikako ne zaboraveći dosadašnje omiljene teme poput „Orient express“, „Autumn in London“, „Amsterdam central station“.

(Visited 46 times, 1 visits today)