Mikrokozma – „Gole grudi“ (singl)


Mikrokozma „Volim gole grudi na drugačiji način…“, tako počinju slobodni stihovi slobodne pesme sa slobodnim naslovom „Gole grudi“, koju potpisuje crnogorski trio Mikrokozma.Pomenuta pesma predstavlja deo albuma prvenca koji nosi isti naziv kao i grupa, dakle Mikrokozma (Dallas Records) . Tekst pesme ne obiluje dužinom i pričanjem priče, ali pored toga, u tih par rečenica, jasno, glasno i slobodno je iskazan afinitet prema voljenom atributu žene. Takođe je kroz istih tih par rečenica definisan ideal „slobode“, a to su upravo „gole grudi“ ili , slobodnije, „sisa slobodna“.

Muziciranje je kvalitetno i sadržajno. Uz zanimljivo sklopljen ritam na bubnjevima, prepliću se solo deonice na gitari, sve sa smislom i mogućnošću dugačke improvizacije. Još jedan jak adut ove pesme je spot, koji na bukvalan način u živopisnom ambijentu opisuje i podržava pesmu.

Zaključak je da je pred nama jedna kvalitetna grupa sa klasičnom, kvalitetnom i osmišljenom svirkom i iskrenim i provokativnim tekstovima, a to je na ovim prostorima i u novim tendencijama rok muzike falilo.

(Visited 1.448 times, 1 visits today)