MGMT je sledeće veliko ime INmusic festivala 2014!


MGMTNakon legendarnih Pixiesa i globalne atrakcije The Black Keys stiže i treće veliko ime INmusic festivala 2014. Radi se o elektro glam-pop dvojcu koji iza sebe ima tri albuma i čak dve Grammy nominacije. Oni su MGMT i stižu na deveto izdanje INmusic festivala!

Iako je poslednjih godina internet itekako pogurao mnoge muzičke karijere, dvojcu Benu Goldvaseru (Ben Goldwasser) i Endru Van Vingarden (Andrew Van Wyngarden) je tradicionalna usmena predaja ipak bila presudna u kasnijem uspehu. Kada su 2002. godine krenuli zajedno muzicirati bili su još kilometrima daleko od „hypea“ koji se kasnije stvorio oko njih. Susreli su se na Weleyan fakultetu u Midltonu, u Konektikatu, družili se, slušali omiljene bendove i otkrili da imaju puno toga zajedničkog.

Početni petnaestominutni nastupi koje su praktikovali imali su malo toga zajedničkog s njihovim kasnijim zvukom. To su bili više bučni preformansi, elektronički aranžmani, koji nisu još odavali toliku scensku privlačnost. Nastavili su eksperimentirati i ubrzo su svaku pesmu, bez puno proba između, svirali odmah na pozornici i publici se to svidelo. Publika se uglavnom sastojala od studenata njujorškog fakulteta koji su uskoro osnovali izdavačku kuću „Cantora records“ za koju su The Black Keys izdali prvi EP Time To Pretend koji je kasnije prerastao u album Kids.

Nedugo nakon toga pojavio se i prvi lovac na talente iz major labela Sony-a, i njihova je karijera uzela maha. Samo koji mesec pre dvojac nije ni sanjao o nekakvoj muzičkoj karijeri, a već na sledećem muzičkom snimku sarađivali su sa producentom Flaming Lipsa, Dejvom Fridmanom (Dave Fridman).

Godine 2008. tako izlazi prvi album Oracular Spectacular, 2010. godine usledio je album Congratulations za koji dobili su dve Grammy nominacije. Slava im raste nezaustavljivo, imaju sve više poklonika među kojima je i bivši ‘beatle’ Pol Mekartni (Paul McCartney). Usledile su turneje, nastupi na velikim festivalima late night show-ovima kod Letermana (Letterman), Džimi Falona (Jimmy Fallon) i drugih. Treći album MGMT osvanuo je 2013, a sve to imaćemo prilike čuti na devetom INmusic festivalu koji će se održati od 23. do 25. juna (lipnja) 2014. na jarunskom Otoku mladosti. Već do sada potvrđena imena garantiraju jedan od najboljih INmusica do sada zahvaljujući i pomoći Ožujskog piva, OTP banke kao i Turističkoj zajednici Grada Zagreba koja je pomogla festivalu kada je bilo najteže.

Božićni paketi INmusic festivala u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dve Ožujske pive kao i vaučer OTP banke za ugovaranje PayPass prepaid kartice s depozitom od 100 kuna mogu se naručiti putem Tisak Media Webshopa po ceni od 329 kuna dok se regularne ulaznice mogu kupiti putem sustava Entrio po ceni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cenu).

(Visited 61 times, 1 visits today)