Metallica – „Moth into Flame“ (singl)


metallica-photo-ross-halfinDa, Metallica se vraća korenima, vraća se starom zvuku i starom stilu. Taj trend vraćanja korenima je počeo još 2008. godine sa prošlim albumom Death Magnetic i sasvim sigurno se nastavlja sa aktuelnim, desetim studijskim albumom Hardwired… To Self-Destruct. Drugi singl na ovom albumu je pesma „Moth into Flame“, šestominutna, žestoka stvar, koja strukturalno, zvučno i generalno podseća na pesme sa prva četiri albuma tj. na eru osamdesetih.

Inspiracija za ovu pesmu je tragična sudbina Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), tj. ne samo nje već i svih zvezda koje sagore u plamenu slave. Šest minuta visokog naboja, jakog tempa, prepoznatljivih rifova i solo deonica je tu, a posle 36 godina rada benda, energija ne jenjava. U svom tom novom starom stilu, jedino sveže i baš novo je pevanje u refrenu, koje je za ovu pesmu i ovaj stil suviše melodično, ali svako vreme nosi svoja obeležja, pa tako i ova pesma, tek da se spozna da je u pitanju 2016. godina.

U toku je turneja posvećena ovom albumu, koja zagarantovano zaokuplja pažnju svih u zemljama kroz koje protutnja Metallica.

  • Foto: Ross Halfin

(Visited 110 times, 1 visits today)