„Matera“ i novi „uznemirujući“ spot grupe Alister


Alister - MateraSpotovi koji prate etos thrash metal ostvarenja, često na svom početku iziskuju upozorenje da „video sadrži uznemirujuće scene.“ A da i mi imamo „konja za trku“ pokazao je jagodinski Alister sa novim spotom za pesmu „Matera“.

„Braćo i sestre, drugovi i drugarice, poštovani i poštovane, svi vi i mi koji smo svoje najznačajnije trenutke odrastanja doživeli tokom gorko-slatkih devedesetih godina prošlog veka, jednog dana plakali od sreće, a već narednog jecali za najmilijima i pitali se koliko nam kvadrata zemlje pripada… na, ispod ili iznad… Za sve nas koji smo osuđeni da živimo sa ‘njima’ na ovoj planeti i pelin sladimo medom“ – najavljuju spot članovi jagodinskog benda.

Tekst pesme, koncept i montažu videa ostvario je Marko Vučković, a sve ostale podatke u vezi sa ekipom koja je na njemu radila, možete pogledati na kraju spota.

Da podsetimo, Alister je zvanično nastao 1999. godine, doduše pod imenom Poltergeist, kada su snimili prvu pesmu „The Snakepit“ Ime su u sadašnje promenili posle dve godine i snimaju prvi album „Obscurity“ u smederevskom studiu „Paradox“, pa ubrzo i drugi – „Memories and Dreams“.

Mnogo koncerata, uključujući i onaj pre Paul Di’Anno-a, odsvirali su pre trećeg albuma „Where Angels Bleed“ objavljenog 2005. godine. Četvrti album „Otrov“ došao je posle pet godina i na njemu su prvi put pevali na srpskom, a planiraju EP krajem ovog leta koji će, kako kažu, biti neka vrsta retrospektive rada Alistera, dok novi album treba da očekujemo 2013-e.

Mada su prošle godine najavili EP koji će se zvati „Matera“ i sadržati jednu staru, jednu novu pesmu i jednu obradu, metalci iz Jagodine sada kažu da se premišljaju u vezi sa nazivom i da će se na njemu naći verovatno tri stare, ponovo snimljene pesme sa prva tri albuma.

„Ovo je vaš i naš lament, za onim što smo bili, a još više, šta smo trebali postati. Nažalost, neki od nas nikad i neće… Ne uživajte“ – završavaju najavu videa za pesmu „Matera“.

Novi spot grupe Alister je uznemirujuć. Nažalost, nije za sve i nije za sve na isti način.

(Visited 133 times, 1 visits today)