Massimo unplugged na jastucima u Vrapču!


Massimo (unplugged) @ Playlife, Zagreb„Dobra večer, dame i gospodo!“ uzviknuo je nježni ali ipak odlučni glasić i sve nas prisutne iznenadio budući da smo na pozornici očekivali visokog muškarca dubokog glasa. „Dobrodošli na koncert naše zvijezde. Ja ću biti kratka i odmah dati mikrofon svojoj mami a nadam se da će ona biti još kraća!“ Malena je svima izmamila smiješak i dobila ogroman pljesak više stotina ljudi okupljenih na tratini sportsko-rekreativnog centra u Vrapču. To je bila uvertira u koncert, romantični poklon jednog fana koji nije na vrijeme svojoj gospođi za Valentinovo kupio ulaznicu za Massimov koncert. Zar trebam naglašavati koliko smo se rastopile na ovakvu gestu?

Datum: 15. 09. 2012.
Mjesto: Playlife, Vrapče, Zagreb

Massimo (unplugged) @ Playlife, ZagrebVrlo brzo na scenu je stupio i sam Massimo te atmosferično otvorio koncert pjesmom „Traži me“ sa albuma „Sunce se ponovno rađa“. Koliko nam je ponudio te večeri govori sama činjenica da je puna dva sata izvodio najveće hitove svoje bogate 30-godišnje glazbene karijere i još uvijek nije uspio izvesti sve moje favorite. Tako su se na repertoaru našli hitovi iz doba Doriana Graya, albuma „Vještina I“, „Vještina II“, već spomenutog „Sunce se ponovno rađa“ te odličnog novog albuma iz 2011. „Dodirni me slučajno“.

Massimo (unplugged) @ Playlife, ZagrebSvoj prateći bend proširio je gudačkim kvartetom koji je poprilično pojačao zvučnu sliku ovog unplugged koncerta na jastucima a nikako ne smijem zaboraviti napomenuti kako je sav prihod od kupovine jastuka po simboličnoj cijeni išao Psihijatrijskoj bolnici Vrapče (inače prvom susjedu sportskog centra). Ovo je bio još jedan u nizu koncerata na zanimljivim lokacijama koji je uslijedio nakon čarobnog dvorca Lužnica u Zaprešiću te koncerta ispod splitskih borova. Izgleda da Massimo voli biti inovativan i podizati palicu na višu razinu tako da se veselim objavi koncerta na nekom sljedećem zanimljivom mjestu!

Saznali smo i par zanimljivih crtica vezanih za pjesme poput one da je bio pod utjecajem Jamesa Bonda dok su snimali drugi album Doriana Graya u Švedskoj i kako je „Samo za tvoje oči“ napisana zadnja te predodređena da bude najveći hit sa tog albuma. Druga zanimljiva crtica bila je o „Strancu u noći“. Zrinko Tutić je originalno napisao „Plakat ću dok suze me ne zabole“ ali to je, kaže Massimo, zvučalo prilično depresivno pa su promijenili u „Pjevat ću dok suze me ne zabole…“. Osobno me oduševilo „Sjaj u tami“ u odličnom jazzy bossanova ruhu što zapravo i nije bilo toliko neočekivano budući da mu taj žanr nije stran. Prisjetimo se samo niza nastupa „Massimo pjeva Sinatru“ prije par godina.

Vrhunac večeri bile su izvedbe „Iz jednog pogleda“ i „Zar više nema nas“ koje nisu bezrazložno okrunjene Porinima. Ipak moram zamjeriti manjkavost aranžmana na „Odjednom ti“ koja je zvučala poprilično ogoljeno i dosadno a to se nikako ne može opravdati unplugged izvedbom budući da je na pozornici bilo 12 vrhunskih glazbenika. Zato je „Loše vino“ zvučalo tako sjajno da se tijekom cijele izvedbe nisam mogla prestati ježiti. Budući da Massimo ima i ritmičnijih pjesama, na bisu nas je počastio izvedbom „Zamisli život u ritmu muzike za ples“ i naposljetku znakovito odjavio sa „Laku noć“.

Oni koji nisu uspjeli nabaviti svoju ulaznicu imali su priliku slušati cijeli koncert uživo preko Drugog programa Hrvatskog radija.

Massimo (unplugged) @ Playlife, Zagreb

Massimo se u više navrata zahvaljivao publici što voli i podržava njegov rad te naglašavao kako ima sjajne fanove. Koncertom se tako zahvalio svom Vrapču, kvartu u kojem živi posljednjih 15 godina i tako je pod nebom ispod zvijezda završio jedan sjajan koncert. Gomila obožavateljica ipak je ostala i nakon koncerta iščekujući upoznavanje svog najdražeg pjevača i potpisivanje jastuka, a Massimo je dokazao da prava zvijezda nije onaj tko iskače iz svakog magazina i televizijskog kanala već onaj tko ostane normalan i pristupačan unatoč medijskoj slavi.

Završit ću riječima svog susjeda.

„Ooo suseda, pa i vi ste ovdje! Krasno je bilo večeras, kad bi barem tako bilo češće – na koncert preko ceste.“

  • Foto: Petra Petrović
(Visited 67 times, 1 visits today)