Maršal: Ljubav je predigra za sex!


MaršalPredstavljamo vam čak dva video spota ovog poznatog i uspešnog osveženja na obamrloj hrvatskoj rok-sceni, „Dok si spavala“ i „Kad nebu priđeš“.

Sve je danas marširanje, marširanje u nepoznato, marširanje u bitku što sa svetom, što sa vlastitim sobom. A bend Maršal iz Sinja zna da su najslađe i najveće bitke one koje se vode na domaćem terenu, bez puno pompe i pretenzija, iz tih bitaka je malo ko izašao nepovređen, čak i kad fizički ne bi bio slomljen, slomilo bi mu se ono najvrednije, a to je njegovo srce.

Ah, te žene, da nije njih, muškarci verojatno ne bi ni studirali, ni radili, ni nastojali da izgledaju koliko toliko pristojno, da paze na manire, a opet, bitka traje već toliko dugo da bi se uopšte mogli usuditi reći da se uopšte nazire pobednik u toj igri.

Predstavljamo vam dve autorske pesme ovog poznatog i uspešnog osveženja na obamrloj hrvatskoj rok-sceni, „Dok si spavala“ i „Kad nebu priđeš“, u kojima su momci nastojali secirati problematiku zauzevši onu tipičnu „dvije strane medalje“.

Pred Vama su čak dva spota za taj burni akcijski film što se ljubav zove, pa procenite, prepoznajte i spoznajte, pa pokušajte doneti bar neku približnu procenu ko je trenutno u vođstvu. Ma nema smisla, jednostavno uživajte u spotovima vrednih maršalovaca, vitezova rock ‘n’ rolla koji se i dalje bore i boriće se s masovnim padom ukusa, te za očuvanje tekovina rock ‘n’ roll nasleđa, čak i ako se ponekad čini da to sve više prelazi u borbu s vetrenjačama.

Ali, bitno je da mladih snaga još ima, energija je tu, „mala iskra požar skriva“, kako reče Arsen, osvetiće se rok svima njima, kad – tad. Kad tad će prestati ova konstantna zamaranja trivijalnostima, nepravde, nepriznavanja, gušenja potencijala, a i sami Maršalovci ovim žele poručiti da je „vodimo ljubav, a ne rat“ i dalje najlepša krilatica ikad, i, čak i dok svi spavaju, naša krila će poleteti visoko prema nebu, i kad nebu priđemo, gde ćeš lepšeg raja ili goreg pakla od zagrljaja žene, kako rekoše u prethodnoj pesmi „Dante“.

Ali, u poređenju sa ovim današnjim zemaljskim „rajevima“ i paklima, lepše večnosti od tog zagrljaja i ne može biti. Ljubav, seks, strast, „čežnja, ljubomora, bol i tom slično“, rok je možda na aparatima za održavanje života, ali sve dok nas sve agregat gore spomenutih iskri bude pogonio, ni on neće umreti.

Ma jebo nas, živele žene. U njima i jest poenta svega ovoga. Uživajte.

Video spotove napravio je splitski majstor Toni Mijač, čije se ime sve zvučnije u filmskoj i muzičkoj industriji, kvalitetu njegovog rada ne treba posebno predstavljati jer video za sebe govori hiljadu reči.

(Visited 80 times, 1 visits today)