Marky Ramone’s Blitzkrieg 9. maja na Ritmu Evrope


Marky Ramone's Blitzkrieg @ Ritam Evrope 2013, Novi SadNakon više nego tri uspešna nastupa u Srbiji, Marki Ramon (Marky Ramone) legendarni bubnjar čuvenog benda The Ramones biće zvezda ovogodišnjeg festivala Ritam Evrope koji će se održati 9. maja na Trgu slobode u Novom Sadu.

Ovo će Markiju biti četvrti nastup u Srbiji u poslednje vreme, buduću da je 2008. godine svirao na Exit festivalu, oktobra 2010. godine u Studentskom kulturnom centru u Beogradu i avgusta 2011. godine na Beer festu.

Nastupiće sa bendom Marky Ramone’s Blitzkrieg u čijem sastavu se nalazi i Majkl Grejvs (Michale Graves), bivši pevač sastava Misfits. Repertoar će činiti najveći hitovi grupe The Ramones.

Marki je došao u grupu „Ramons“ 1978. godine, ali je nekoliko godina kasnije morao da ode na rehabilitaciju zbog alkoholizma, a po povratku 1987. bio je član grupe do raspada benda 1996. Sarađivao je sa brojnim bendovima, a kao član „Ramonsa“ ušao je u Rock & Roll Hall of Fame 2002. godine.

Ritam Evrope je tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava na Dan pobede (9. maja) nad fašizmom na Trgu slobode u Novom Sadu u organizaciji Studenstkog kulturnog centra Novi Sad.

(Visited 34 times, 1 visits today)