Marko Grubić (Vrooom) – Muzika je moje rešenje


Vrooom - Marko GrubićU četvrtak uveče u novosadskom klubu Babylon, nastupio je bend Vrooom. Oko 22 sata bend je počeo da svira u prepunom klubu. Pre koncerta, frontmen i dugogodišnji lider benda Vrooom, Marko Grubić je podelio sa nama novosti o bendu. U narednim redovima čitaćemo nešto više o novoj postavi benda, o najavljenim singlovima i novom albumu. Kako je Marko obećao, naredni koncert u Novom Sadu biće održan na jesen.

RockSvirke: Kakvu svirku očekujemo večeras?

Marko: Odsviraćemo večeras malu polučasovnu svirku, za prijatelje, i novinare, i onda se nadam da ćemo na jesen ponovo nešto organizovati u Novom Sadu. To će biti malo veći koncert. Mi smo prošle godine skoro pauzirali, tako da smo praktično od januara intevizirali aktivnost, uradili smo spot za novi mix pesme „Izlaz“, i svirali smo u Požarevcu, svirali smo u Beogradu. Sad imamo svirku ovde u Novom Sadu, pa idemo u Kragujevac, zatim otvaramo letnju scenu u Studentskom gradu u Beogradu, i verovatno ćemo odsvirati još dve tri svirke, pa potom dolaze letnji festivali.
Na jesen mislim da će biti i singlova i spotova, verovatno i ceo album, i onda ćemo organizovati nešto malo veće u Novom Sadu.

RockSvirke: Ja se sećam vaših svirki u klubu „Scena“ u Pozorištu mladih, 2002.-e, 2003.-e. Tad ste svirali „Ludwig“, „Bauljanje“, „Tamni vilajet“, i to je baš bilo pankerski jako

Marko: Da, da, i ja se sećam tih svirki. „Bauljanje“ davno nismo svirali, a „Tamni vilajet“ i „Ludwig“ su i dalje na repertoaru, ali sad više zvuče onako sint-pankerski. Meni su se uvek sviđali i strani izvođači koju svaku turneju sviraju i starije stvari, ali uz noviji zvuk, noviji su aranžmani.

RockSvirke: Novi singl „Output“, kada je nastao, kako je nastao?

Marko: Za njega može da se kaže da je u nastajanju, i on će se naći da disku koji ćemo večeras besplatno deliti. Sada je tehnologija omogućila da možemo to da priuštimo, ove numere nisu ni definitivne, ali možda nekom bude interesantno da ih čuje. „Output“ u malo drugačijoj verziji i na srpskom jeziku ćemo objaviti i javno, a ovo je, može se reći ekskluzivni primerak. Jeste ovaj singl najava novog albuma, mi sad puno radimo, krenuli smo i da sviramo, i da izdajemo singlove. Radimo album, i tokom leta će sasvim sigurno biti gotov.

RockSvirke: Da li postoje još neke novosti u samom bendu?

Marko: Možda da kažem pošto to principijelno i nije novost da se stalno menja postava. Formalno jeste novost, to da trenutno sa nama peva Tamara Kojić koja je 2009. pevala, i Vanja Vuković radi i dalje sa nama ali samo u studiju, ona ne nastupa. Neće nastupati narednih godinu dana. Tamara Bijelić peva i svira klavijature, Bratuša svira bubanj i ja sam ostao na basu i to je trenutna postava.

RockSvirke: Šta očekuješ od večeras, sa kakvim emocijama si došao ovde?

Marko: Da budem iskren, došao sam sa emocijom da se provedem. Doći će drugari, doći će novinari i ja ću sad potpuno da se opustim posle ovog intervjua, i da sviram i to doživljavam kao najveći provod. Znaš kako, na primer sad ti, rođena si ovde i vidiš na šta liči ovaj život, i vidiš sve moguće poteškoće, i moj način da sve to nekako rešim je muzika. Ja da ne živim od ovoga verovatno bi platio da to radim. Da se vratim na pitanje, šta očekujem, pa očekujem provod kao i uvek. Više volim da sam sa ljudima, nego sam sa sobom u studiju, tako da svirka je šlag na torti.

(Visited 101 times, 1 visits today)