Marko Aleksandar Gajić, Za Dž i Uzemljenje u klubu Fest (nagradna igra)


RockSvirke fiesta @ Klub Fest, ZemunPozivamo vas da večeras, 30. novembra, svojim prisustvom uveličate prvi od dva koncerta u organizaciji portala Rocksvirke.com, u poznatom zemunskom klubu Fest, na kojem ćete imati priliku da upoznate autorski rad sledeća tri benda: Marko Aleksandar Gajić, Za Dž i Uzemljenje.

Marko Aleksandar Gajić

Marko Aleksandar Gajić je kantautor iz Beograda. Posle nekoliko godina na beogradskoj underground sceni, 2005. godine osnovao je bend pod svojim imenom. Vremenom, članovi benda su se menjali, ali posle kratke pauze, sastav se vraća na scenu sa prvim albumom „Suzi ti oko“, snimljen 2008. godine u studiju Music Land u Podgorici. Singl „Novi Beograd“ snimljen je 2010. godine u Bigzu. U toku je snimanje drugog albuma i rad na promociji postojećeg materijala. Bend je u usponu i dok vežba i stvara novu muziku, istovremeno je u potražnji za odgovarajućim izdavačem. Download prvog albuma možete naći na sledećoj stranici.

Danas Marko svira sa bendom u čijem sastavu su Reba (bubnjar), Džigi (basista), Siniša (klavijatura). Karakterističan i energičan rokenrol zvuk, pečat je njihove svrke. Kompozicije i tekstove radi Marko, i sve pesme su autorske.

Beogradskoj publici poznati su kao vodeći bend, nastao u zgradi Bigza, gde stvaraju i probaju.

Za Dž

Rokenrol bend iz Čačka, osnovan 2008. godine. Ono što ih je posebno izdvojilo su: nastup na Live for Sound Festivalu u Mokrinu, nastup na 50 godina rokenrola u Čačku, i mnogobrojni nastupi kao predgrupa ChBS-u i Six Pack-u. U maju 2011. završili su rad na snimanju njihove tri autorske pesme, a u avgustu, bend je osvojio prvo mesto na Gitarijadi u svom rodnom gradu, i tako potvrđuje svoj kvalitet.

I danas je posvećen autorskim pesmama, polako se pripremajući za snimanje novog albuma. Leto su proveli radno na Arsenal festu, Vodova festu, Gitarijadi u Čačku, festivalu PRiČA.

Sadašnju postavu benda Za DŽ čine: Janko Ćirković (gitara, vokal), Milenko Belić (gitara, prateći vokal), Lazar Stefanović (bas gitara, prateći vokal) i Stefan Ćustović (bubnjevi).

Uzemljenje

“Ako volite gitarsku distorziju i tekstove u kojima ćete prepoznati ovovremeno planetarno beznađe u koje smo zapali, kao i apel na ljudsku svest i podsvest da nešto treba da se menja…onda treba da nas poslušate!”, poručuju vam članovi benda Uzemljenje.

Bend je počeoo sa radom 2011. godine. Čine ga Dejan Milošević (vokal, gitara) Časlav Šunjka (gitara), Lazar Divjak (bubnjevi) i Nemanja Cvetković (bas gitara).

“Mi smo razočarani postojećim stanjem svesti i morala i svesni smo da to ne možemo da promenimo, ali želimo da kažemo šta nam je na umu, u nadi da će i među vama biti naših istomišljenika.”

Ima ih, sigurni smo, a najbolji dokaz za to biće vaše trajanje.

RockSvirke uz saradnju sa bendovima će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja. Prva tri čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po jednu kartu za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do večeras u 20h (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre: Kako se zove EP benda Za Dž?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Koncert počinje u 22.30 časova, cena karte iznosi 300 dinara, a moguće su i rezervacije separea i stolova na 063 700 81 50 (15-23 h).

(Visited 100 times, 1 visits today)