Mark Ajcel – ponovo u Srbiji i Hrvatskoj


Mark EitzelProslavljeni lider američke grupe American Music Club, Mark Ajcel (Mark Eitzel) u okviru mini srpske turneje, nastupiće sa pratećim bendom u Beogradu i Novom Sadu 3. i 4. februara u organizaciji Pop depresije i Odličnog hrčka, dok će u Zagrebu nastupiti dan ranije (2. febraur) u NKC Parku.

U Beogradu će nastupiti u „Amerikani“ Doma omladine Beograda u 21h, dok će u novosadskom Omladinskom klubu CK13 svirati dan kasnije u isto vreme. Uoči trećeg dolaska u Srbiju, Ajcel će nastupiti i u Zagrebu 2. februara, a posle Balkana, kako je najavljeno planom turneje, nastavlja nastupe u Španiji.

Podrška na koncertu u DOB-u je Stray Dogg, dok je u Novom Sadu The Fischermen and The Christian Settlers. Stray Dogg tom prilikom promovisaće svoj drugi studijski album „Fire’s Never Wrong“., dok će  novosadski singer/songwriter The Fischermen (solo projekat novosadskog kantautora Gabija Fischera) nastupitisa svojim bendom The Christian Settlers.

Trijumfalni povratak Mark Ajcela, nakon teškog infarkta u maju 2011, obeležio je prošlogodišnji album „Don’t Be a Stranger“ (Decor/Merge) koji mnogi smatraju njegovim najboljim radom u novom milenijumu.

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, Mark Ajcel nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj), a dobar deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere… 

Ajcel je prvi put samostalno nasupio u Beogradu 2002. godine, a sa AMC-om je gostovao 2008. godine, kada je nastupio i u Zagrebu. Jedan je od najcenjenijih autora u savremenom američkom roku.

Njegova poezija je puna duhovite autoironije ali i mračnog samoprezira, njegov jedinstveni melanholični stil upotpunjuju ,,vazdušasti“, setni glas kao i znatiželja prema srodnim muzičkim žanrovima, od džeza do elektronike, sa kojima koketira na svakom novom izdanju. Sa više od 15 objavljenih albuma, solo i sa American Music Club, Ajcel je s pravom stekao titulu najboljeg američkog pesnika svoje generacije (The Guardian).

Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji su po ceni od 1200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30), dok su ulaznice za koncert u Novom Sadu u pretprodaji po ceni od 600 dinara, a u redovnoj prodaji i na dan koncerta koštaće 800 dinara. Prodajna mesta su Omladinski Centar CK13, Vojvode Bojovića 13 i CD-Shop Mungos, Zmaj Jovina 2.

(Visited 23 times, 1 visits today)