Manu Chao La Ventura u Hali sportova!


Manu ChaoDugo očekivani koncert Manu Chao La Ventura će, umesto u dvorani Pionir, biti održan u Hali sportova na Novom Beogradu. Termin koncerta, 14. septembar u 20h, ostaje nepromenjen.

Do promene lokacije održavanja koncerta došlo je usled činjenice da su u dvorani Pionir postavljeni bilbordi komercijalnih sponzora koje nije moguće ukloniti i prekriti za vreme koncerta. S obzirom da je Manu Chao poznati antiglobalista i borac za ljudska prava raznih manjinskih grupa, odbio je da nastupi u dvorani gde su postavljene velike reklame izrazito korporativnih brendova, odnosno sponzora mnogobrojnih sportskih dešavanja koja se odigravaju u istom prostoru.

Hala sportova se nametnula kao logično rešenje za novo mesto održavanja koncerta, pošto je poznata po brojnim nastupima zvezda svetske i domaće muzičke scene, održanih u prošlosti.

Do sada kupljene ulaznice za koncert važiće i za novi koncertni prostor, prema unapred određenim kategorijama.

Manu Chao La Ventura će predstaviti publici u Hali sportova najpoznatije pesme iz svog velikog muzičkog opusa. Socijalno obojene tekstove, priče o ljubavi, politici i siromaštvu, getu i imigraciji, otpevane na španskom, francuskom, engleskom i portugalskom. La Ventura je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava svoje poklonike neverovatnom mešavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od roka i panka, preko ska do rege muzike.

U Beogradu je Manu Chao prvi put nastupio 2002. Godine, na rasprodatom stadionu Tašmajdan. Ostalo je zapamćeno da su se, pre ovog legendarnog nastupa, on i članovi benda vozili tramvajem i autobusom po Beogradu, razgledajući ga i upoznajući se sa svima koji su ih prepoznali. Takođe, prepričava se i čuveni nastup na Exitu 2008. godine pred više od 35000 oduševljenih posetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi i tri godine kasnije (2011) rasprodat koncert u novosadskom Spensu. Manu Chao La Ventura je sinonim za dobar provod, koji se nakon 11 godina se vraća u Beograd! Zbog velikog interesovanja pozivamo sve posetioce da na vreme kupe svoje ulaznice jer se očekuje da će uskoro biti rasprodate!

Za koncert Manu Chao La Ventura je do sada prodato preko 1500 ulaznica, a svi oni koji još nisu došli do svojih karata, mogu da ih nabave putem sajta www.gigstix.com, na prodajnim mestima Gigs Tix, kao i u Corner Shopovima širom Srbije. Pretprodajna cena ulaznica je 2.500 dinara za sve zone. U slučaju da sve ulaznice ne budu rasprodate unapred, cena na sam dan koncerta će iznositi 3000 dinara.

Specijalni gosti Hornsman Coyote i Samostalni Referenti!

Pred nastup Manu Chao La Ventura, publiku će na adekvatan način zagrejati kombinacija ska-punk ritmova sastava Samostalni Referenti i rege zvuka koji donosi dobro poznati beogradski muzičar Hornsman Coyote.

Hornsman Coyote (Nemanja Kojić), najpoznatiji kao lider grupe Eyesburn, iza sebe kao solo umetnik ima preko 20 izdanja i 5 vinil albuma za različite izdavače širom sveta. Nastupao je u Evropi, Velikoj Britaniji, čak i u Etiopiji, Južnoj Africi i Meksiku. Zabeleženo je da je delio binu sa zvučnim imenima poput Lee Scratch Perry, Max Romeo, Lutan Fyah, Pro Pain, Soulfly i The Prodigy. Hornsman Coyote je dosta eksperimentisao i delio kreativnu energiju sa brojnim umetnicima, a njegov stil se može okarakterisati kao “roots reggae”, sa snažnim porukama i različitim melodijama.

Sastav Samostalni Referenti svojim nastupom otvaraju ovaj jedinstveni muzički događaj, sa početkom u 20 sati, u novobeogradskoj Hali sportova. Energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog “skankovanja”. Zvuk Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju – Belgrade Turbo Ska. Originalni zvuk Samostalnih Referenata je takođe blizak zvuku benda sa kojim je Manu Chao dostigao planetarnu popularnost – Mano Negra.

(Visited 94 times, 1 visits today)