Manu Chao 14. septembra u Beogradu!


Manu ChaoSreća se u septembru vraća i u Srbiju – Manu Chao u sklopu turneje La Ventura dolazi i u Beograd! Koncert u organizaciji AAA produkcije održaće se 14. septembra u beogradskoj hali Pionir.

Kao što smo prethodno pisali, Manu Chao će u sklopu nove turneje pored Zagreba, posetiti i Beograd.

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao iza sebe ima izuzetno bogatu muzičku karijeru. Početke je obeležio uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao popularan delom sveta, posebno u Južnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se neverovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru i niže samo uspehe. Svoje pesme izvodi na francuskom, španskom, engleskom i italijanskom, a često ih nekoliko kombinuje u jednoj pesmi.

Milioni prodanih albuma, muzičke nagrade, odlično prihvaćene saradnje sa umetnicima i filmašima, neodoljiva mešavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem sveta kroz muziku postali su njegovi zaštitni znakovi. Svi detalji oko kupovine ulaznica za ovaj koncert biće poznati uskoro. Manu Chao La Ventura sinonim je za izvrstan provod.

Poslednji nastup u Srbiji je imao 8. aprila 2011. u Novom Sadu u organizaciji AAA produkcije koja je organizator i ovoga puta. Svi koji su bili prisutni mogu se složiti da je to bio koncert za pamćenje. Tako će biti i ovoga puta, nema sumnje.

Manu Chao, svetski putnik i večiti buntovnik nedavno je otkrio gde pronalazi inspiraciju za svoje tekstove: „Ulična kultura je nepresušan izvor ideja i novih ritmova, inspiraciju pronalazim i u lokalnim scenama različitih zemalja i nacionalnosti.“

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 15. jula, preko sajta www.gigstix.com, a od 22. jula mogu se kupiti i na prodajnim mestima Gigstix i Corner Shopovima širom zemlje.

Samo najbrži fanovi biće u prilici da nabave ulaznice po promotivnoj ceni od 2.000 dinara. U pretprodaji cena ulaznica iznosiće 2.500 dinara, a na sam dan koncerta 3.000 dinara.

(Visited 263 times, 1 visits today)