Manu Chao 12. septembra u Zagebu!


Manu ChaoSreća se u septembru vraća u Hrvatsku – Manu Chao u sklopu turneje La Ventura dolazi u Zagreb! Koncert u organizaciji INmusic festivala i Multikulture održaće se 12. septembra na Zagrebačkom velesajmu.

Manu Chao zasigurno spada među izvođače čiji se koncert tokom života mora doživeti više puta. Hrvatska je dosad imala privilegiju čak tri puta ugostiti ovog sjajnog muzičara što potvrđuje njegovu veliku povezanost sa hrvatskom publikom. Tako je koncert u pulskoj Areni 2008. godine ostao zapamćen kao jedan od najboljih koncerata te godine, a posljednji koncert u maloj dvorani Doma sportova kao jedan od najintenzivnijih – oduševljena i sjajno raspoložena publika više od dva i po sata zaglušujućim pevanjem nije dopuštala kraj koncerta, a biseve na kraju više niko nije ni mogao prebrojiti. Koncert tokom kojeg se svaki posetioc u transu pozitivne plesne energije bez najmanje pauze nalazi od prve do posljednje sekunde, Manu priprema ponovno sa svojim tročlanim bendom.

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao iza sebe ima izuzetno bogatu muzičku karijeru. Početke je obeležio uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao popularan delom sveta, posebno u Južnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se neverovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru i niže samo uspehe. Svoje pesme izvodi na francuskom, španskom, engleskom i italijanskom, a često ih nekoliko kombinuje u jednoj pesmi.

Milioni prodanih albuma, muzičke nagrade, odlično prihvaćene saradnje sa umetnicima i filmašima, neodoljiva mešavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem sveta kroz muziku postali su njegovi zaštitni znakovi. Svi detalji oko kupovine ulaznica za ovaj koncert biće poznati uskoro. Manu Chao La Ventura sinonim je za izvrstan provod.

(Visited 37 times, 1 visits today)