Manifestacija „Jelen za Niš“ 1. septembra


Bajaga i InstruktoriVelika imena domaće muzike Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out nastupiće na jednodnevnom festivalu „Jelen za Niš“, koji će biti održan u nedelju, 1. septembra na prostoru Niške tvrđave.

Ulaz na koncerte je besplatan a nastupiće Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out. Block Out će praviti presek najvećih hitova, Bajaga dolazi u okviru promocije albuma Daljina, dim i prašina, a Van Gogh su najavili izvođenje nekih od novih pesama, planiranih za predstojeći album.

“Na turneji povodom albuma ‘Daljina, dim i prašina’ obišli smo sve veće gradove regiona, Sarajevo, Ljubljanu, Zagreb… a posle Beograda red je došao i na Niš, drugi po veličini grad u Srbiji. U Nišu volim da sviram, jer je pravi rokerski grad. Mislim da je odličan program – Van Gogh, Block Out i mi – a posebno je dobro što će zahvaljujući Jelenu ulaz biti besplatan, kao poklon gradu”, kaže Momčilo Bajagić Bajaga.

“Radujemo se koncertu u Nišu gde ćemo binu podeliti sa poštovanim kolegama – Bajagom i Instruktorima i Block Out-om. Dugo nismo bili u Nišu, a sada će publika moći da čuje neke od novih pesama sa (predstojećeg) novog albuma”, kaže frontmen Van Gogha, Zvonimir Đukić-Đule.

“Sviraćemo uglavnom naše poznatije pesme, presek karijere. U Nišu imamo veliku i odanu publiku i ovde nikada nismo imali loš koncert. Ne brojim koncerte, ali mi se čini da smo u Nišu možda imali i više nastupa nego u Beogradu!”, ističe gitarista Block Outa, Nikola Vranjković, koji o nastupu sa Bajagom i Instruktorima i Van Goghom kaže: “Instruktore smatram svojim drugim matičnim bendom. Imao sam čast i da sviram na poslednjem Bajaginom albumu, a sa njima sam kao ton majstor prešao jako mnogo kilometara. I Van Gogh i Bajaga su jako dugo u vrhu srpske rok muzike, a to je za svako poštovanje”.

Satnica:

  • 20:00 – 21:15 Block Out
  • 21:30 – 23:00 Van Gogh
  • 23:15 – 00:45 Bajaga i Instruktori

(Visited 76 times, 1 visits today)