„Mando Diao“ dolaze na „Egzit“


 Popularni indi bend Mando Diao dolazi na ovogodišnji „Egzit”, koji se od 9. do 12. jula održava u Novom Sadu, a švedski rokeri će na „Fjužn” stejdžu nastupiti u nedelju, 12. jula.

Grupu „Mando Diao” su 1995. u Borlangu osnovali Bjorn Diksgard i Gustaf Noren, a prvu svirku bend je imao 1999. u svom rodnom gradu. Ubrzo su postali veoma popularni na andergraund sceni, a 2001. potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom EMI, za koju 2002. objavljuju debitantski album „Bring ‘Em In”, sa kojeg su se izdvojile numere „Sheepdog” i „Mr Moon”. Kritičari su ploču dočekali serijom pohvala, a nakon što je album naredne godine objavljen i van Švedske, muzički stručnjaci su „Mando Diao” proglasili za jednu od najvećih mladih nada rokenrola.

Drugi album „Hurricane Bar” su objavili 2004, a veliki hitovi su postale numere „Down In the Past” i „God Knows”. Svoju popularnost članovi grupe su učvrstili albumom „Ode to Ochrasy” iz 2006, sa kojeg su skinuti hitovi „Long Before Rock ‘n’ Roll” i „The Wildfire (If It Was True)”. Grupa „Mando Diao” će na „Egzitu” promovisati novi album „Give Me Fire” koji je objavljen krajem februara.

Kompletira se i spisak izvođača na drugim binama – na „Mejn stejdžu” će nastupiti zrenjaninski bend „Overdrive” i popularni novosadski sastav „Obojeni program”. Za nedelju, 12. jul, na „Dens areni” je takođe najavljen atraktivan di-džej set, a „back2back” nastup imaće Marko Nastić i Valentino Kancijani.

Ulaznice skuplje od 27. juna

Komplet ulaznica u pretprodaji košta 5.990, dok će od 27. juna cena biti 9.990 dinara. Jednodnevne karte koštaju 3.490 (za četvrtak i petak) i 3.990 dinara (petak i subota). Ulaznice se mogu kupiti u filijalama „Erste banke”, kao i u „Gigstix” radnjama u Novom Sadu i Beogradu.

Zvezde

Na „Mejn stejdžu” će nastupiti „Arctic Monkeys”, „Madness”, „Manic Street Preachers”, Lili Alen, Mobi, Peti Smit, „The Prodigy”, „Korn”… Zvezde „Dens arene” biće Karl Koks, Riči Hotin i Daren Emerson dok će na „Fjužn stejdžu” svirati „Hladno pivo”, „Partibrejkersi”…

Autor: A. Novaković

Izvor: Blic Online

(Visited 50 times, 1 visits today)