Machine Head u Beogradu


Machine Head - Unto The LocustKao predgrupa grupi Metallica, koja će 08. maja održati koncert na beogradskom Ušću, naći će se njihovi zemljaci, grupa Machine Head. Time će ovaj događaj biti upotpunjen i svi fanovi će moći da uživaju u višečasovnom hepeningu tog dana.

Machine Head je američki thrash metal bend iz Oaklanda (Kalifornija). Osnovan 1992, od strane Robb Flynna i Adam Ducea, i do sada je imao četiri personalne promene.

Trenutni sastav benda čine: Flynn (vokal, gitara), Adam Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi). Osnivač benda Robb Flynn, prethodno je bio član bendova Forbidden i Vio-lence. Prvobitnu postavku benda činili su Adam Duce, Logan Madera i Tyony Constanzo.

Bend je bio na ivici raspada 2002, nakon pregovora sa svojim izdavačem, Roadrunner Records-om usled velike prašine koja se podigla posle izlaska četvrtog albuma „Supercharger“ (objavljen dve nedelje posle 11. septembra, 2001) na kojem je između ostalog i pesma „Crashing Around You“ za koju je urađen spot koji sadrži snimke pogođenih zgrada i koji je ubrzo povučen iz svih medija. Međutim bend nasatvlja saradnju sa Roadrunner etiketom za koju izdaje i naredna dva albuma „Through the Ashes of Empires“ (2003), „The Blackening“ (2007) (koji je čak bio nominovan za Grammy nagradu) i „Unto the locust (2011).

(Visited 32 times, 1 visits today)