M.O.R.T. novim singlom „Na cesti“ najavljuje zagrebački koncert


M.O.R.T.M.O.R.T., pank-bluz bend iz Sinja poznat po svojim žestokim taktovima i odličnim pesmama u martu je predstavio novi, hvaljeni album Tužna kocka. Nakon sjajnih singlova „Plamen što kriješ“ i „Volim“, novim singlom „Na cesti“, M.O.R.T. najavljuje veliki zagrebački koncert 7. oktobra u Tvornici kulture.

„Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo i mi sami ili ono sto bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov ‘Na cesti’ preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život“, objasnio je priču iza novog singla John, vokal M.O.R.T.-a.

Tužna kocka je road trip album, a pesma „Na cesti“ doslovno dočarava to putovanje kroz prostor i emocije, gde je u 5:18 minuta nabrojano sve što se može videti na cesti „života“. Gledano stilski, pesma je mešavina panka, metala, bluza, hard roka i garažnog roka, a opet sve je to u nekom svom suludom skladu koji se može u prenesenom značenju nazvati M.O.R.T. Fascinantan rast od laganijeg, gotovo nežnog uvoda, pa sve do razornog midtempa pospešenog izmučenim Johnovim vokalom savršeno je prikazana sličica, bez preteranog ulepšavanja ili kritikovanja, one najmanje razvikane Hrvatske, koja se krije ispod svih prirodnih lepota na koje su ponosni. U pripremi je i videospot koji će premijerno biti prikazan uoči koncerta.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji 35, a na dan koncerta 50 kuna. Više informacija o koncertu pronađite na: http://www.tvornicakulture.com/

Foto: Dominik Belančić

(Visited 445 times, 1 visits today)