Lynyrd Skynyrd 28. aprila u Beču


Lynyrd SkynyrdLynyrd Skynyrd je jedan od najznačajnijih predstavnika rokenrol muzike u svetu, posebno žanra koji se na neki način može vezati za njih, a to je južnjački rok. Njihova muzika je mešavina hard roka, bluz roka, sa tipičnim južnjačkim tekstovima i temama. U sklopu evropske turneje koja počinje 21. aprila u Glazgovu, nama najinteresantiji i najbliži koncert je u Beču, 28. aprila.

Postoji nekoliko bendova koji su oličenje juga Amerike, među njima je i bend Lynyrd Skynyrd. Od 1964. godine su među najvažnijim pionirima i predstavnicima južnjačkog roka sa hitovima kao što su „Simple man“, „Freebird“ i „Sweet Home Alabama“ su ispale istoriju muzike.

Sa „Sweet Home Alabama“, himnom južnjačkog roka su stekli slavu 1974. godine. Nakon avionske nesreće i pogibije tri člana grupe 1977. godine, bend prestaje da postoji.

Ali onda, kao feniks iz pepela, bend se ponovo okuplja 1987. godine sa rođenim bratom preminulog pevača kao glavnim vokalom.

Svi koji bi hteli da vide ovaj jedinstveni bend uživo, organizovali smo prevoz na koncert u Beču, više informacija OVDE.

(Visited 83 times, 1 visits today)