LVII majski susreti u Akademiji 28 u Beogradu


ak_28Ove godine, tradicionalni, 57. po redu Majski susreti, otvaraju se Svečanom akademijom u Velikoj sali Akademije 28, u sredu, 9. maja sa početkom u 19 časova.

U okviru programa Majskih susreta, u Galeriji „Akademija 28“ biće izloženo stotinak likovnih radova slikara-amatera Srbije, pristiglih na ovogodišnjem konkursu. Izložba će trajati do 11. juna 2012. godine.

Na samom otvaranju Majskih susreta, 9. maja, biće uručene nagrade najuspešnijim stvaraocima, za najbolje likovne i književne radove, nakon čega će, na Sceni „Akademija 28“ biti izvedena predstava „Autobiografija“, Akademskog pozorišta, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Vladimira Cvejića.

U okviru večernjeg muzičkog programa Majskih susreta, u Klubu „Akademija 28“, 11. maja predstaviće se pijanista Bogdan Đorđević – Velikim klupskim koncertom za klavir.

U subotu 12.maja u okviru Majskih susreta Akademije 28, biće održan koncert Milan Petrović Quartet – a. Koncertom će obeležiti mali jubilej, godinu dana od prvog zvaničnog nastupa. U ovih godinu dana, singl sa albuma „Excursion“, „Orient express“, koji je Milan Petrović radio sa Wikluh Sky-om i Blue Family, boravio je na svim relevantnim top listama, recenzije albuma u Srbiji i Hrvatskoj su sjajne, bend je bio prilično aktivan, i osim klupskih svirki, počeli su da učestvuju i na jazz & blues festivalima.

Posebno za ovu priliku, u saradnji sa online magazinom Jazzin.rs u subotu, 12.maja, ljubitelji dobrog zvuka moći će besplatno da preuzmu treći singl sa albuma „Excursion“, pod nazivom „Amsterdam Central Station“.

(Visited 27 times, 1 visits today)