Lovely Quinces – „Nostalgia“ (singl)


Lovely QuincesDunja Ercegović i ko god želi da se pridruži, kako ova umetnica voli da opiše „članove“ benda, a sve to pod jedinstvenim nazivom Lovely Quinces, što predstavlja njeno ime na sceni. Ovoga puta nam predstavlja njen novi, može se reći drugi, album Meet me in the Moscow i to prvi deo istog.

Album predstavlja esenciju stila umetnice, tj. melanholičnog, mračnog, akustičnog popa krunisan sopstvenim autorstvom. Pesma „Nostalgia“ je opseg između stilova, od Peti Smith (Patti Smith), preko U2 do danas popularnih „stoner“ grupa, koji daju tamniju notu svemu.

Priča ide uzlaznim i kulminirajućim tokom, mirno i tiho pevanje, staložena gitara, da bi se, kako pesma i vreme odmiču sve pojačavalo i bivalo glasnije i ubedljivije. Pesma je melodijski i harmonski jednostavna sa jednom temom, ali to istu ne čini dosadnom, jer je najjači adut vokal koji na pravim mestima, ponekad i neočekivano se akcentuje i istakne. Treba istaći da je Dunja Ercegović svoj rad predstavila i u inostrsanstvu, na američkom kontinentu, kao i u Evropi, gde je pobrala komplimente i pozitivne komentare.

Produkciju je radio Mark Mrakovčić, a izdavač je LAA.

(Visited 108 times, 1 visits today)