Lovely Quinces – Nastup na Waves Vienna Festivalu, USA turneja, prvi EP


Lovely QuincesDunja Ercegović, koja je, nastupajući pod imenom Lovely Quinces, stvorila ove godine možda i najveći „hype“ na hrvatskoj nezavisnoj sceni, najavila je za početak jeseni svoje prvo službeno EP izdanje, koje će odmah nakon izlaska promovisati mnogobrojnim nastupima u Hrvatskoj i inostranstvu.

Iako nastupa tek nekoliko meseci i nema još zapravo niti ozbiljne demo snimke, Lovely Quinces video klipovi na Jutjub kanalu ukupno su prešli 40.000 gledanja, a njezini „live“ nastupi, poput nedavnog ispred Kurt Vilea u Zagrebu, oduševljavaju i publiku i kritiku.

Početkom 10. meseca Lovely Quinces će nastupiti na Waves konferenciji i festivalu u Beču, najvećem sastajalištu live muzičke industrije u ovom delu Europe. U svojoj trećoj godini Waves će ponovo ugostiti oko 90-ak izvođača iz celoga sveta, uključujući i kultni brazilski electro pop bend CSS, čiji je novi album producirao Dejvid Sitek (David Sitek, TV On the radio). Nakon Beča Dunja kreće na kratku američku turneju koju započinje nastupom u Elbo Room klubu u Chicagu 11. oktobra. Elbo Room kroz svoju je bogatu 20 godišnju istoriju ugostio imena kao što su Joss Stone, Filter, Scott Weiland, Smoking Popes i mnoga druga. Kroz nekoliko klupskih i „showcase“ nastupa Dunja će se predstaviti američkoj publici, pre povratka na stari kontinent gde će održati niz nastupa u posljednjem delu godine.

Većina koncertnih datuma biće poznata do kraja ovog meseca, a prva sledeća prilika da uživo poslušate Lovely Quinces je 21. jul u Dubrovniku kada nastupa kao podrška za Goribor u prekrasnom Parku Orsula.

(Visited 54 times, 1 visits today)