Lorna Wing na Skopje Design Week-u


Lorna WingMuzički sastav Lorna Wing nastupiće večeras, 25. septembra na muzičkoj sceni Skopje Design Week-a (Skoplje, Makedonija).

Lorna Wing je sastav koji skreće pažnju javnosti na sebe tokom čitave 2014. godine, prvo svojom spektakularnom pobedom na ovogodišnjem Mikser festivalu (Beograd), a potom i plasiranjem u finale Banjalučkog Jelen Demo Festa. Ne treba zaboraviti njihov sjajan nastup na pošlogodišnjem Nišvillu.

Sastav broji osam članova, te su pored Ivanke (vokal, usna harmonika, flauta) i Čede (vokal, gitara) koji su i osnivači, tu i Hana (klavijatura/prateći vokal), Predrag (bubanj), Jovan (električni kontrabas), Nemanja (violončelo), Saša (gitara) i Nevena (violončelo).

Uz muziku Lorne Wing očekuje vas dobar „chill“, „down“-tempo zvuk, sving i dab ritmovi. Tekstovi su podjednako pisani na srpskom i na engleskom jeziku. Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije – može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere.

Album prvenac koji nosi naziv Jedra trenutno je u postprodukciji i izlazi početkom oktobra u izadnju Mascom Records-a.

Skopje Design Week je šestodnevni program koji ujedinuje najznačajnije kako regionalne tako svetske inovatore dajući im priliku da komuniciraju sa širokom publikom, korporativnim sektorom i obrazovnim institucijama na jednom mestu.

Bend će nakon toga po prvi put nastupiti u klubu Gruv u Leskovcu, u petak, 26, septembra.

  • Foto: Marko Ristić

(Visited 85 times, 1 visits today)