Long Night Fest @ Dom omladine


The Godfathers @ Long Night 2.0Dugaaaaa noć u Domu omladine u Beogradu. Na tri bine mnogo izvođača koje smo želeli da čujemo, ali prosto je neizvodljivo ispratiti sve. Nijedan bend nismo udostojili da budemo tu od početka do kraja, prosto bili smo „leteći“ Ivy i Sha. Ustvari Sha je ostao na Urbanu od početka do kraja, ja sam zujala.

Datum: 24. 03. 2012.
Mesto: Dom omladine, Beograd

Generalni utisak – bilo je dobro, ali iscrpljujuće. Uspeli smo da uhvatimo po nekoliko taktova od S.A.R.S., Jarbola, Autoparka, Baobaba, Teškog zuluma. Nešto duže smo se zadržali da čujemo bendove The Godfathers, Urban&4 i Hladno pivo. U toku svirke Buzzcocks-a nije bilo teorije da uđemo u salu.

Teshki Zulum @ Long Night 2.0

Grupa S.A.R.S. je otvorila veče na Cockta stage-u u velikoj sali. Iako je bila prva svirka, atmosfera je bila na vrhuncu. Uz pesme „Ana“, „Ibro“, „Zemlja nije ničija“ da bi nakon toga zasvirali aktuelni hit sa novog albuma, pesmu „Perspektiva“.

Jarboli su otvorili ovo dugo veče u sali Amerikana, uz neke od pesama poput „Glavu gore“, „Samo ponekad“, „Suvišna sloboda“. Nakon njih scenu su zauzeli momci iz benda The Godfathers. Jako volim da čujem britiš ingliš tako da sam i zbog toga neizmerno uživala u svirci. Sala Amerikana bila je prepuna pa da smo stajali blizu izlaza kako bi mogli da preselimo svoje uši u salu pored gde smo od 23h mogli da čujemo Baobab. Dvadesetak minuta posvetili smo ovom užičko-ariljskom bendu koji je nas, malo prisutnih, počastio pesmama sa albuma „Pogled iznad“. Međutim, ja izgleda odem uvek kad je najbolje, masa je došla nakon završetka svirke Godfathersa. Preklapali su se i sa Urbanom i Buzzcocks-om tako da ovaj detalj manjka publike u jednom delu nastupa i nije toliko bitan.

Baobab @ Long Night 2.0

Damir Urban, dan nakon koncerta u Novom Sadu, potpuno odmoran i apsolutno u svom originalnom izdanju izašao je sa bendom na scenu sale Amerikana oko ponoći. Već prva pesma, „Aroma satanica“, ostavila me je bez daha i bacila u očekivani trans. Pesmu „Budi moja voda“ otpevao je samo uz pratnju akustične gitare i potpuno hipnostisao publiku. Neverovatna ekipa muzičara priredila nam je fenomenalno izvođenje pesme „Moja“, a za kraj su ostavili „Kornjaču“. Ja sam tad već bila u Velikoj Sali i slušala Hladno pivo.

Urban&4 @ Long Night 2.0

Hladno pivo na bini, a pakao u sali – najsažetije rečeno. Mile je držao tenziju i neuspešno pokušavao da iznenadi publiku poluzaboravljenim hitovima (njegove reči). U velikoj sali previše je bilo vernih fanova da bi mu to uspelo. Ove večeri akcenat je bio na pesmama sa ranijih albuma, mada je među prvim pesmama otpevao i „Evo mene na ručku“, kako je rekao – skoro pa autobiografsku, sa poslednjeg albuma „Svijet glamura“. Zbog manjka vazduha usled previše ljudi na jednom mestu, posle pola sata morala sam da „pobegnem“ da hvatam kiseonik. Dolaze oni sledeći vikend u Novi Sad pa ćemo se naslušati ponovo i glamura i knjige žalbi i svega ostalog, ali nisam mogla da propustim priliku da ih čujem i u subotu. A koliko je toplo bilo govori i činjenica da je Deda vrlo brzo po ulasku na binu skinuo svoj ljubičasti plašt.

Možda bi bilo bolje da je ovaj događaj organizovan na nekom otvorenom prostoru.

(Visited 57 times, 1 visits today)