Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal na Trenchtownu


Obaveštavamo vas da će na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiti Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal.

LOLLOBRIGIDA

Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini nastupiće Lollobrigida. Ovaj hrvatski electro pop trash sastav jedna je od svežijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastupaju kao šestočlani bend na čelu sa harizmatičnim pevačicama Idom i Petrom, a njihovi scenski nastupi mešavina su kabarea, koncerta i performansa, sa velikom dozom spontanosti kao poziv publici na ples i zabavu. Od osnivanja do danas Lollobrigida je imala mnogobrojne nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Austriji, Mađarskoj… Na EXIT festivalu, učestvuju od 2005. godine. Prošle godine Lollobrigida je dobila MTV nagradu za najbolji regionalni bend.

{youtube}-W4rXdz319o{/youtube}

OBOJENI PROGRAM

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini će nastupiti Obojeni Program – jedan od najznačajnijih i najvitalnijih domaćih rock bendova koji postoji skoro 30 godina i još uvek je veoma aktivan. Osnovan 1980. u Novom Sadu, Obojeni Program je karakterističan po svojoj interpretaciji post punka, new wavea, electro muzike i nekih novih modernijih izraza, kao i po poetici frontmena Branislava Babića Kebre. Za 30 godina postojanja kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnju postavu čine: Kebra (vokal), Dragan (gitara), Ljuba (bas), Cina (bubnjevi) i Miša (gruvboks mašina i elektronika). Za sobom imaju sedam albuma, a prošlogodišnji Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom nagrađen je za album godine po glasovima čitalaca Popboksa.

{youtube}aSH-V8pcOns{/youtube}

port – royal

Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini će nastupiti port-royal iz Italije (ime grupe se piše malim slovima). Port-royal kombinuju live elektronsku muziku, ambient i moderne forme post-rocka sa elementima plesne muzike. Bitan deo njihovih nastupa čine video projekcije. Osnovan 2000. godine u Đenovi, vremonom se ovom sastavu priključilo par članova iz Berlina i Beča, tako da ga to čini internacionalnom trupom. Na živim nastupima, postavku port-royala čine: Attilio Bruzzone (gitara, sintisajzer, programiranje), Ettore di Roberto (klavir, sintisajzer, programiranje), Alexndr Vatagin (elektronika, čelo) i Sieva Diamantakos (video). Izuzetno koncertno aktivni, port-royal su sarađivali, između ostalih, sa bendovima Ladytron i Milimetrik.

{youtube}m2bQewDvGcI{/youtube}

(Visited 127 times, 1 visits today)