Lokner: Prolaz za The Dibidus u regionu


The DibidusUticajni rok poslenik i kritičar Branimir Lokner prisustvovao je prošlonedeljnoj promociji CD albuma „Trenerka i sako“ posle koje je ocenio da bi sastav The Dibidus frontmena Dejana Pejovića-Peje mogao „imati komercijalnu prolaznost u regionu“.

„Ovdašnja publika vrlo lako prihvata izvođačku poruku i same pesme. Beogradski sastav nema nikakvih problema da na stejdžu predstavi izvođačku ubedljivost, a u to su se mogli uveriti i predstavnici medija“, primetio je Lokner posle promocije održane u beogradskoj Ustanovi kulture „Parobrod“.

Pišući za muzički portal www.timemachinemusic.com, Lokner je podsetio da su „The Dibidus sastavljeni od iskusnih muzičara/instrumentalista, vrlo kvalitetnih svirača, a većina članova postave je još od osamdesetih godina prisutna na ovdašnjoj sceni“.

„Bez obzira kakve afinitete imali prema muzici koje ovaj beogradski akt isporučuje, mora se priznati da je Pejovićev autorski pristup itekako uticao na stil kojeg su tokom prethodne dve godine na ovdašnju scenu doneli sastavi kao što su S.A.R.S. i Neozbiljni pesimisti. The Dibidus predstavljaju ipak ‘bazu’ jednog ovakvog pristupa koji sublimira više formi od popa, lakih ritmova, latino opcije, ska i post nju vejv (new wave) varijacija i sve se to na njihovom aktuelnom albumu nalazi u izobilju“, ocenio je Lokner.

Drugi The Dibidus album „Trenerka i sako“ objavili su krajem marta Long Play i UK „Parobrod“, a CD-u je prethodio spot za pesmu „Hleba i igara“.

Pogledajte kako je izgledalo prvo veliko beogradsko predstavljanje The Dibidus 26. marta na Long Night festivalu u Domu omladine, u organizaciji Long Play-a:

(Visited 59 times, 1 visits today)