Ljudske Potrebe – “Parče života”


Ljudske PotrebeManekeni Bigza nastavljaju sa izdavačkim aktivnostima na NEETIKETI.
Novi album koji možete besplatno skinuti na našoj online etiketi je „Parče života“ subotičkog benda Ljudske Potrebe.

Ljudske potrebe su potrebe koje proističu iz ljudske prirode i predstavljaju odgovor na njegove egzistencijalne dihotomije.Postoji pet osnovnih ljudskih potreba: potreba za povezanošću, potreba za prevazilaženjem, potreba za ukorenjenošću, potreba za identitetom i potreba za okvirom orijentacije i verovanja.

Ljudske PotrebeDva fundamentalno različita načina su moguća u rešavanju problema ljudske egzistencije, a to znači u zadovoljavanju ljudskih potreba: regresivan (bolestan, neautentičan) i progresivan (zdrav, autentičan). Ta dva smera su: prvi, da se vrati na nivo životinjskog postojanja, koje karakteriše simbiotička veza i narcizam (sigurnost), ili drugi, da traži novi način povezivanja sa svetom putem ljubavi, stvaralaštva i razuma, što podrazumeva dostizanje produktivne ljudske egzistencije.

One su takođe i naziv subotičkog industrial-electropunk sastava kojeg čine:

  • Vuk Miletić (vokal),
  • Armand Mesaroš (bas)
  • Igor Andrejić (loop machine and keyboards)

Ljudske Potrebe

Projekat je pokrenut u avgustu 2010 godine. Odlikuju ga snažni tekstovi i energičan zvuk. „Ljudske potrebe“ obuhvataju više žanrova, dok zadržavaju svoj karakterističan zvuk koristeći loop mašinu i klavijature, bas gitaru sa efektima i agresivan a povremeno i „nežan“ vokal.

Preuzmi mp3:

(Visited 91 times, 1 visits today)