Ljudske Potrebe, Nebo Je Crveno, Paniks i Gustav Jr. u klubu Mladost


Ljudske Potrebe @ Klub Mladost, SuboticaU petak, 22. februara u klubu Mladost (Harambašićeva 4 ) u Subotici, sa početkom u 22 časa, imaćete prilike da čujete sledeće bendove: Ljudske Potrebe, Nebo Je Crveno, Paniks i Gustav Jr.

Ljudske Potrebe

Bend je nastao 2010 godine. Iza sebe imaju tri izdanja („Parče zivota“ (2010), „Povratak u realno“ (2011) i Sp „Šizofrejmija“ (2012)), koja su izašla za etikete „Slušaj najglasnije“ – Zagreb i „Manekeni Bigza“ – Beograd.

Mogu se pohvaliti mnogobrijnim nastupima po Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, na Trenchtown Festivalu 2011, Festivalu Filmski Front 2010 i u Domu omladine Beograda na seriji koncerata Scena Uživo 2011. Karakterisani su kao elektro-pank sve do odlaska Igora Andrejića (sempler i klavijature) iz benda. Tada dobijaju pojačanje u vidu živog bubnja i menjaju svoj pravac u noise rok.

Članovi benda su: Armand Mesaroš (bas gitara), Vuk Miletić (vokal), Takacs Tibor Faky (saksofon) i Neven Tili (bubnjevi).

U pripremi im je novi Ep pod nazivom „Tragedija genija“.

Nebo Je Crveno

Nebo je nastalo na jesen 2010. godine u jednoj staroj kući u Zagrebačkoj ulici. Muzika ovog benda se može opisati kao post-hardkor sa melanholičnim prizvukom i emotivnim, intimnim tekstovima. Na momente začinjene čak i balkanskim etno/folk melosom i tekstovima na srpskom, pesme neba se distanciraju od klasičnog američkog i evropskog hardkor zvuka, i dobijaju na specifičnosti i autentičnosti prostora i vremena u kojem su stvorene.

Svoj prvi singl „Proći će“ i kontraverzni spot za istoimenu pesmu bend je objavio početkom prošle godine. U međuvremenu, nastupali su na festivalima Trenchtown i Kragujevački demo festival, gde su osvojili 2 mesto. Interesantno je napomenuti da je Nebo poteklo sa DIY scene, i da sve, od spota i veb sajta, pa do poslednje note u poslednjoj pesmi bend radi sam, bez budžeta i profesionalne pomoći, ali uz pomoć prijatelja i dobrih ljudi koji su na neki način i deo njihove muzike.

Nebo Je Crveno čine: Zoran Ivanišević (bubnjevi), Igor Hadžalić (bas gitara), Damir Tahiri (vokal, gitara).

Paniks

Paniks u Pruskoj mitologiji označava večnu vatru. Muzika ovog benda je uglavnom autorska i zasniva se na motivima tradicionalnog muzičkog nasleđa srpskih i balkanskih prostora. Od samog početka grupa je krenula sa mnogobrojnim nastupima, od kojih bi istakli sledeće: na popularnom festivalu kratkog filma i etno džez muzike „Mediawave“ u Gyor (Mađarska) i to tri godine zaredom, zatim na mnogim tzv. Mediawave karavanima širom Mađarske i okolnim državama u regionu…

2004. godine izašao je njihov prvi album „Etnotica“ za „Folk Europa & X-Produkcio“ iz Budimpešte, četiri godine kasnije drugi album „Paniks 2008“ u izdanju „Fokus“ fondacije.

Od Festivala na kojima je grupa nastupala bitniji su: Targu Mures-international festival of short films (Rumunija), „Ultmarkt Festival“ u Amsterdamu, „Oktoberfest“ u Minhenu, „Banlieues Bleue“ – veliki džez festival u Parizu, popularni Le village europeen des Nouvelles musiques traditionnelles u Provansi (Francuska), „Trn-fest“, „Spotkania Folkowe“, „Sziget“ i još mnogi drugi festivali kao i samostalni koncerti…

Gustav Jr.

Gustav jr pripada prvoj generaciji DJ-a. Još 1997. godine počeo je da se bavi klabingom, u peroiodu kada je vodio i bio vlasnik andergraund kluba u Subotici (The Club) koji je afirmisao mnoge danas poznate DJ-eve.

Organizovao je koncerte poput: Oružjem Protiv Otmičara, Maskys, Wild Pigs & Horses, Obojeni Program.

U periodu od 1992. godine do 1998. godine bio je basista Sherbet Undergraunda.

Kako je najavljeno, ulaz na ovaj događaj će se naplaćivati u vidu priloga priloga za orkestre, minimum pedeset dinara.

(Visited 40 times, 1 visits today)