Live Nation beleži pad prihoda od 98% zbog pandemije koronavirusa


Koncertni gigant Live Nation otkrio je da su prihodi potonuli za 98% u poslednjem finansijskom tromesečju, nakon što je koronavirus opustošio sektor žive muzike.

Prema finansijskim rezultatima za tromesečje koje se završava 30. juna 2020., Live Nation je ostvario neto prihod od 74,1 milona američkih dolara što je 98% niže od 3,16 milijardi dolara godinu dana ranije – i prilagođeni gubitak od poslovanja u iznosu od 431,9 miliona dolara.

Kompanija je takođe održala samo 24 koncerta u Severnoj Americi, u odnosu na 7.213 u prošlogodišnjem drugom tromesečju. U Evropi je bilo ukupno 131 koncert, što je manje od 3.309 prošle godine, a prisustvovalo je 41.000 obožavatelja.

Live Nation je u izjavi rekao: „U protekla tri meseca naš je glavni prioritet jačanje naše finansijske pozicije kako bi se osiguralo da imamo likvidnost i fleksibilnost da prođemo kroz ovo razdoblje bez događaja uživo. Naše očekivanje je da će se koncerti vratiti u leto 2021. godine, a prodaja karata povećavaće se u tromesečjima kako će se spomenuto razdoblje približavati”.

Ostajući pozitivan, izvršni direktor Majkl Rapino napomenuo je da se 86% obožavatelja opredelilo zadržati ulaznice za nove datume koncerata sledeće godine i da dve trećine posetitilaca festivala čuva ulaznice za događaje koji dolaze.

Konkretno, naveli su snažnu ranu prodaju ulaznica za Download i Isle of Wight festivale u Velikoj Britaniji.

(Visited 19 times, 1 visits today)