„Let 3”: Oterali bismo sve ovdašnje političare u šumu


Let 3Od poslednjeg ispaljivanja čepova iz zadnjica pred srpskom publikom (što je u poslednje vreme obavezan deo njihovih koncerata), kontroverzni riječki rokeri „Let 3” su svoj „dosije” obogatili…
…učešćem u provokativnoj predstavi „Kiklop”, spotom za „Omađijaj me” i žestokim prozivkama na račun hrvatske premijerke Jadranke Kosor, a sledeći na meti im je, ni manje ni više, nego Isus Hrist, kaže basista Damir Martinović Mrle.

Glavni element naših nastupa trenutno je Isus Hrist, on nas nadahnjuje i daje energiju zbog koje smo, eto, još uvek na pravom putu. Svojevremeno je to bio robot Belonguzije, kroz kojeg je delovala ta božanska energija. Belonguzije je trenutno u riječkom muzeju kompjutera „Pik i Pok“, gde neumorno govori: „Pi*ka, pi*ka…”

Već neko vreme priča se o novom albumu.

– Napravili smo pozorišnu predstavu „Kiklop”, koja govori o bahatim, necivilizovanim stvorovima koji su kod nas na vlasti. U njoj su tri autorske pesme – „Omađijaj me”, „Hvala tebi, Kriste” i „Ribokemija”. U fazi smo da objavljujemo jednu po jednu pesmu, pa tako sada izlazi „Hvala tebi, Kriste”, koja najavljuje Uskrs i skori dolazak svetog oca pape. Nadam se da ćemo tim povodom uskoro i u Begrad.

Izbacili ste spot za „Omađijaj me”. Odakle ta „fascinacija” Jadrankom Kosor?

– Samo pokušavamo da joj objasnimo da nije lepo to što joj njeni najbliži kolege rade… Ona je ipak žena.

Mislite li da ljudi danas slabije reaguju na vaše provokacije?

– Neke od njih su opšteprihvaćene i postale su način života. Reči i rečenice koriste se kao poštapalice, objašnjavaju određene situacije, osećaje, društvene probleme, propuste, nadahnuća…

Šta još može da šokira fanove „Leta 3″?

– Ku*ac je delotvorna močuga koja šokira čak i one koji ga imaju na pretek.

Šta vas ovih dana okupira?

– Razmišljam o tome kako bih ove naše političare poterao u šumu da se je*u sa medvedima. One koji prežive, poslao bih na ulicu da narodu do smrti puše ku*ac… Svaki dan bih im priuštio frizera i svežu frizuru… Neka budu lepi, ne diže nam se na ofucane drolje.

Planirate li neke nove „društveno angažovane” akcije?

– „Let 3” je neprestano u akciji. Otkad je slika premijerke završila na k***u, krenule su učestale demonstracije protiv aktuelne politike.

Kojim momentom u karijeri se najviše ponosite?

– To mogu reći tek onda ako se zaustavim…

(Visited 63 times, 1 visits today)