Let 3: Mi smo glas naroda!


Let 3Kontroverzni riječki rokeri „Let 3“ večeras će otvoriti novu sezonu kluba „Gan“. Karte koštaju 800 dinara, broj je ograničen, a Mrle i Prlja najavljuju da će „na koncertu biti svega i svačega, pa tako i novih pesama“.

CENZURA – Od prošlog susreta s beogradskim fanovima „Let 3“ je osvežio svoj repertoar, ali i u svoju biografiju upisao nekoliko novih tačaka koje im učvršćuju poziciju glavnih skandal majstora na regionalnoj sceni.

Za slučaj da vam je promakla priča, poslednji hit ovog benda je „Hvala tebi, Kriste“, kojim je bend dočekao papinu posetu Hrvatskoj, uz „zahvalu Isusu, ali i molbu da nas Crkva više ne krade“. Prethodno su pošteno isprozivali hrvatsku premijerku Jadranku Kosor spotom za pesmu „Omađijaj me“, koji se našao u vrhu liste regionalnog MTV-ja.

Jeste li dobili povratnu reakciju premijerke Kosor?
– Ne, možda je shvatila da je pametnija kad ćuti. Posle premijere „Kiklopa“ (pesma „Omađijaj me“ je nastala za potrebe te predstave), gde i ona ima epizodnu ulogu (Mrle nosi njenu sliku na penisu), kurtoazno je izjavila da podržava umetničke slobode, te da će pogledati predstavu čim uhvati priliku za to. Još se nije pojavila na predstavi. To što ona priča oduvek je bilo dosta glupo, ali sad je već i dosadno.

Kako su vam crkva i političari postali inspiracija?
– Nisu oni nama inspiracija, mi neke stvari u vezi s takvim institucijama, koje su zapravo samo paravan za razne negativne stvari, jednostavno ne možemo niti želimo ignorisati, nego ih komentarišemo na naš način. Često nam kažu da smo glas naroda jer ukazujemo na neke stvari koje svako normalan vidi ali nema priliku da ih javno komentariše.

Jeste li nekada bili cenzurisani, a da vas je to uvredilo?
– Cenzura je sama po sebi glupost. Glupost te može razljutiti, nasmejati, možda i ražalostiti, ali ne može te uvrediti. Mi smo nailazili tu i tamo na neke takve glupe i smešne pokušaje da nas se cenzuriše, ali svi ti pokušaji su bili samo prdac u rosu, koji bi nas dobro zabavio i dao nam za pravo da budemo „Let 3“.

Kada će se pojaviti novi album?
– Album će se pojaviti kad ga napravimo. Postoji dosta ideja koje treba doraditi i uobličiti. Teme će, kao i uvek, biti one koje nam se u tom trenutku učine interesantnim i aktuelnim.

(Visited 18 times, 1 visits today)