Legendarni kantautor Miladin Šobić u teškom zdravstvenom stanju


Miladin ŠobićMiladin Šobić trenutno je, nakon neurohirurške operacije, stabilnih vitalnih parametara, ali mu je život ugrožen“, saopšteno iz Kliničkog centra, pišu podgoričke „Vijesti“.

Jedan od najznačajniji kantautora, Miladin Šobić u teškom je zdravstvenom stanju i smešten je na odjelenje Intenzivne nege Kliničkog centra Crne Gore.

„Odmah po prijemu, nakon preoperativne pripreme, urađena je hitna neurohirurška operacija. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara ali je životno ugrožen“, navela je kazala je portparol Kliničkog centra (KC) Gorica Soković.

Šobić je rođen 1956. godine u Nikšiću. Nakon što je, tokom studija, postao popularan na brojnim okupljanjima, 1975. objavljuje pesmu „To sam ja“. Godinu kasnije na muzičkom festivalu „Omladina 76“ u Subotici osvaja drugo mesto sa pesmom „Daj nam neba“.

U saradnji sa klavijaturistom Gaborom Lenđelom i studijskim muzičarima, izdao je dva albuma, „Ožiljak“ (Diskoton 1981), sa kog je jedna od njegovih najpoznatijih pesama „Kad bi došla Marija“ i „Umjesto gluposti“ (Diskoton 1982).

Takođe je snimio i treći album, „Barutana ljubavi“ koji nikad nije objavljen. Nakon smrti svoje sestre, Šobić je prestao da se bavi muzikom i povukao se iz javnog života.

(Visited 51 times, 1 visits today)