Legendarne grupe Nazareth i Wishbone Ash u septembru u Sloveniji!


NazarethSa velikom radošću vas obaveštavamo, da će se u četvrtak, 20. septembra 2012. godine u ljubljanskim Križankama desiti pravi praznik za sve ljubitelje vrhunskih legendi starog roka, grupe Nazareth i Wishbone Ash, obe iz Velike Britanije. Nezaboravnu veče obeležiće veliki hitovi grupe Nazareth, kao što su „Love Hurts“, „Hair Of The Dog“, „Broken Down Angel“, „Razamanaz“, „My White Bicycle“ i mnoge druge, a pre toga možete uživati u virtuoznom elektičnom roku grupe Wishbone Ash, koje se sećamo po pesmama kao što su, „The King Will Come“, „Blowin Free“, „Phoenix“ i „Living Proof“. U svakom slučaju biće to sjajan koncert, kojeg ljubitelji pravog roka ne smeju propustiti. Nazareth se na slovenačku binu vraćaju nakon 17 godina, a Wishbone Ash nakon 20, tako da ih ljubitelji dobre muzike već stvarno nestrpljivo očekuju.

Nazareth su rock legende, iz škotskog mesta Dunfermline. U karijeri su objavili čak 22 studijska albuma, a prelomni album „Hair Of The Dog“ iz 1975. godine ih je sa nezaboravnom udarnom baladom „Love Hurts“ – obradom The Everly Brothers – zauvek upisao u ligu najznačajnih rock izvođača svih vremena i tako im obezbedio međunarodnu slavu. Upečatljiva snaga gitarskih fraza, uz odličnu ritam sekciju i poznato pevanje Den Mekaferti (Dan McCafferty), koje povremeno podsećaju na pravo utelovljenje pokojne Dženis Džoplin (Janis Joplin) u muškom telu, su zaštitni znak grupe, koja postavlja Nazareth na posebno mesto na rock’n’roll karti sveta.

Nova evropska turneja grupe Nazareth je posvećena promociji novog studijskog albuma sa naslovom „Big Dogz“ (Ear Music Records, 2011). Predstaviće svoj besmrtni brđanski duh rock’n’roll-a, i sa svojim besmrtnim hitovima kao što su „Love Hurts“, „Hair Of The Dog“, „Broken Down Angel“, „Razamanaz“, „My White Bicycle“ i brojnim drugima obećavaju stvarno nezaboravnu koncertnu veče.

Wishbone Ash

Wishbone Ash su jedna od onih grupa, koju nije moguće svrstati u neki određeni muzički žanr. Važe za grupu, koja je u svojoj muzici istražila sve moguće aspekte ranog britanskog rocka 70-ih godina, bez toga, da bi se ozbiljnije svrstala u bilo koji od njih (zvuče kao progresivna rock grupa Yes, kao space rockeri tipa Pink Floyd, kao hard rock grupa Led Zeppelin ili boogie band u stilu Ten Years After).

Sve te najrazličitije rock podvrste možete naći na njihovim albumima i u njihovim pesmama. Tako ih je još najlakše okarakterisati kao umetnički rock, sa još nekoliko „ekstrema“. Znamo ih po pesmama, kao što su „The King Will Come“, „Blowin Free“, „Phoenix“ i „Living Proof“.

Važno obaveštenje: sve kupce karata za koncert grupe Wishbone Ash, koji je bio planiran za 7. 6. 2012 u Križankama, a sad je udružen sa koncertom Nazareth 20. 9. 2012 na istoj lokaciji, obaveštavamo, da već kupljene karte važe i za koncert koji će se održati 20. 9. 2012. godine.

Cena karata u pretprodaji: 37,40 EUR.

Pretprodajna mesta: Blagajna Križanke, blagajna Hale Tivoli, Hiša vstopnic (City Park), benzinski servisi Petrola, Europark (Maribor), CUK Kino Šiška, Kompasove poslovnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatora, poslovnice Pošte Slovenije, Sračje gnezdo…

Internet prodaja: www.eventim.si i www.vstopnice.com.

Telefonska prodaja karata: +386 (0)1 42 05 000

(Visited 87 times, 1 visits today)