Legenda gitare Tomi Emanuel na Guitar Art festivalu!


tommy-emmanuelŽiva legenda svetske gitare, Tomi Emanuel (Tommy Emmanuel), nastupiće 23. marta 2017. godine u beogradskom Sava centru u okviru 18. međunarodnog Guitar Art festivala. Biće to prilika da publika premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma It’s Never Too Late sa kojim je australijski virtuoz krenuo na svetsku turneju. U svojoj pola veka dugoj karijeri Emanuel je više puta posećivao Beograd, a prethodna tri koncerta čuvenog gitariste bili su rasprodani.

Oni koji su ga gledali uživo, Emanuela znaju kao velikog šoumena koji u svoje nastupe uvek unosi dozu humora i ne prestaje da zadivljuje svojim unikatnim stilom sviranja koji zvuči kao da slušate tri gitare, a ne jednu! Emanuel prikazuje i retku stilsku širinu kroz putovanja od džeza, roka, folka, ali i raspona u kojem se podjednako mogu čuti harmonične tradicionalne teme zajedno sa atmosferskim eksperimentima poput najboljih gitarskih deonica grupe Pink Floyd, dok koristi gudalo u kombinaciji sa raznim gitarskim pedalama.

Njegov osećaj za ritmičnost u rangu je vrhunskih bubnjara, a za njega je gitara daleko više od žica i pragova, pa je simultano koristi i kao perkusivni instrument! Emanuelova harizma publiku čini aktivnim učesnikom svakog koncerta, a najbolje je to opisao lično legendarni Čet Etkins (Chet Atkins): „ne možete da gledate Tomija kako svira, a da ne budete srećni“.

Čuveni rokenrol časopis „Rolling Stone“ proglasio ga je za najboljeg gitaristu 1990. godine, dok su čitaoci najvećeg medijskog autoriteta za gitariste „Guitar Player” Emanuela su ogromnom većinom izabrali za najboljeg akustičnog gitaristu svih vremena!

Ulaznice su u prodaji u 4 kategorije, po cenama od 1990, 2390, 2790 i 3190 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a.

(Visited 86 times, 1 visits today)