Led Zeppelin i Fleetwood Mac favoriti za festival Glastonbury sledeće godine


led-zeppelinLed Zeppelin i Fleetwood Mac su na kladionicama označeni kao mogući hedlajneri na Pyramid Stage-u festivala Glastonbury sledeće godine.
Ponovo okupljeni bendovi su, prema kladionici Betway, jasni favoriti koji bi mogli da se pojave na festivalu – Led Zeppelin sa kvotom 2/1, a Fleetwood Mac sa kvotom 3/1.

Alan Alger iz Betway-a ističe: „Emili Ivis (Emily Eavis) je govorila o svojoj želji da Led Zeppelin nastupa na Glastobury-ju, i ove godine prognoze ukazuju da je velika šansa da se to i dogodi. Glasine ovog tipa se uvek događaju kada je u pitanju glavni bend koji bi trebalo da nastupa na festivalu naredne godine, a u poslednjih nekoliko meseci su kladioničari počeli da se sve više uzdaju u glasine o nastupima bendova Fleetwood Mac-a sa 3/1, The Beach Boys i The Stone Roses sa 4/1.“

Takođe se spekuliše o mnogobrojnim aktivnostima benda Led Zeppelin ove godine, s obzirom na to da bend slavi svoj pedeseti rođendan.

Album benda How The West Was Won je ponovo izdat u martu na ploči, na kome su se našli i remiksi dve stare pesme: Sunset Sound Mix pesme „Rock and Roll“ i Olimpic Studio Mix pesme „Friends“.

Reizdanje albuma The Song Remains The Same će se takođe naći u prodaji 7. septembra, dok će se oficijalni foto album povodom pedesetogodišnjice benda prodavati od oktobra ove godine.

Robert Plant, Džimi Pejdž (Jimmy Page) i Džon Pol Džons (John Paul Jones) su poslednji put svirali zajedno na Ahmet Ertegun Tribute Concert-u u Londonu 2007, sa Džejsonom Bonamom (Jason Bonham) koji je zamenio na bubnjevima svog pokojnog oca Džona Bonama (John Bonham). Međutim, nakon toga, Plant je odbijao dalju saradnju sa bendom.

Poslednja izjava koju je dao na temu benda prošlog oktobra za Daily Telegraph je bila: „Ne možete zapravo da se zaista vratite unazad. Veoma je naporno ponavljati sebe sa nečim što je staro 49 godina. Stvari bi trebalo da se menjaju’.’

Fleetwood Mac su, međutim, nastavili dalje bez Lindzija Bakingema (Lindsey Buckingham) u aprilu i doveli gitaristu benda Tom Petty and The Heartbreakers, Majka Kampbela (Mike Campbela) i Nila Fina (Neil Finn) iz benda Crowded House. Oni će imati turneju u Severnoj Americi ove godine, sa početnim koncertom koji će se održati u aprilu 2019.

Ovo je lista kladionice Betway sa bendovima koji bi mogli da nastupaju na festivalu Glasonbury sledeće godine:

  • Led Zeppelin: 2/1
  • Fleetwood Mac: 3/1
  • The Beach Boys: 4/1
  • The Stone Roses: 4/1
  • The Stokes: 4/1
  • Elton John: 5/1
  • Kendrick Lamar: 6/1
  • The Rolling Stones: 10/1
  • Kanye West: 12/1
  • Taylor Swift: 12/1

(Visited 135 times, 1 visits today)