Le Scimmie i Fluid Underground u Festu


Le Scimie - Dromotour 2012Stoner rock bend Fluid Underground nastupiće u nedelju, 16. septembra u zemunskom klubu Fest kao predgrupa italijanskom stoner/doom bendu Le Scimmie, koji se trenutno nalazi na turneji Dromotour 2012. Karta za koncert je 250 dinara a početak nastupa je najavljen za 21:30 h.

Fluid Underground, bend iz Vlasotinca, nastao je 2000. godine i uprkos tom vremenskom jazu uvek se držao maltene, jedne te iste tematike. Pod snažnim uticajima bendova, kao što su Sonic Youth, Mudhoney pa sve do žanrovski čvršćih veterana, Motorhead, Kyuss ili The Melvins, Fluid Underground je posle nekog vremena i posle više promena članova benda, stvorio sebi svojstven i prepoznatljiv zvuk.

Fluid Underground

Le Scimmie su italijanski stoner/psychedelic dvojac, postoje od 2007. Nakon EP-ja „L’Origine“ iz 2007. godine koji je naišao na odlične kritike italijanskih medija, 2008. godine bend stiže do finala jednog od glavnih muzičkih festivala u Italiji pod nazivom “Italia Wave” i ostaju na turneju dugoj skoro godinu dana. Nakon godinu dana tišine, vraćaju se radu u studiju i snimaju debi album „Dromomania“ u januaru prošle godine, koji ovom prilikom i promovišu.

  • Foto: Đorđe Stojiljković
(Visited 60 times, 1 visits today)