Last Chance To Dance po 13. put u Beogradu


gunTradicionalni prednovogodišnji festival „Last chance to dance“ održaće se 27. decembra u beogradskom klubu „Gun“.

Tom prilikom nastupiće bendovi Thimble, Potres, Through This Eyes, S.U.S., All the arms we need i Eaglehaslanded.

 
THIMBLE 

Posle četiri godine pauze, grupa Thimble će se na 13. LCTD festivalu konačno vratiti na scenu. Teško je opisati muzički pravac koji bend zastupa. Uz tekstove pisane na engleskom jeziku, originalni zvuk grupe Thimble zasnovan je na agresivnim gitarama, džangl ritmovima i screamo-melodičnim vokalima.

POTRES

Smederevski strit pank bend najveću popularnost stekao je izdavanjem albuma “Treća Smena” 1998. godine za ITMM. Brojne recenzije po domaćim i stranim fanzinima kao i odlična prihvaćenost na koncertima rezultirala je da “Potres” postane vodeći striz pank bend i da tu poziciju sačuva do danas.

THROUGH THESE EYES

Iz Novog Sada dolazi jedan od najboljih hardkor bendova na sceni. Snažnim nastupom i old skul zvukom na sjajan način prenose poruku svojih tekstova. Dobar vokal, zanimljive promene ritma, melodičnost , čvrst zvuk bubnjeva i uopšte harmonija i razumevanje koje vlada između njih dok su na sceni razlog su što su omiljeni mladi bend mnogih Novosađana.

S.U.S.

U početku S.U.S. je bio psihodelična verzija ’77 English Punk-a poput bendova kao što je Adverts, ali je sa vremenom sve više ulazio u jak gitarski garažni zvuk. Tokom deset godina postojanja održali su mnoštvo svirki po Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Njihove svirke su dosta energične i ono što ih izdvaja je svakako to što uloga glavnog vokala pripada bubnjaru.

ALL THE ARMS WE NEED

Bend je nastao 2007. godine raspadom grupe Jumping Da Sky. Krenuli su sa zvukom metala sa krosoverima, da bi nakon promene u sastavu uneli i novitete u svirkama sa nešto tvrđim zvukom koji se više okreće ka death i blek metalu. Album prvenac „Rising Empire“ izdali su 2008. godine, dve godine kasnije EP „Indra“, a ovih dana završavaju snimanje tri nove pesme koje će biti izdate u obliku split albuma sa bendovima Hollow my eyes i Conviction.

EAGLEHASLANDED

Već su u prvoj godini postojanja bili su na evropskoj turneji sa bugarskim bendom The Expectations. Muzika benda Eaglehaslanded predstavlja odličan aranžmanski sklop hardkor i metal elemenata.

(Visited 38 times, 1 visits today)