Lajko Feliks večeras u novosadskoj Sinagogi!


Lajko FeliksKoncert je deo promocije njegovog novog albuma pod nazivom Field, koji se od 1. avgusta našao na 1. mestu top-liste WMCE (World-Music-Charts Europe) i održaće se večeras u novosadskoj Sinagogi.

Ovo je ujedno i prvi kompakt-disk na kojem Feliks svira citru, prvi instrument s kojim je umetnik zaplovio u muzičku avanturu!

Lajko Feliks je dobio citru od svoje majke još 1983. godine, da bi 2013. ostvario album gde svira upravo na ovom instrumentu. Trideset godina je značajno razdoblje, naročito s njene „tačke gledišta“ …Feliks svira i dalje na istoj citri koju mu je majka poklonila. Dugi niz godina ona je strpljivo i postojano pratila, tolerisala i naposletku izdržala sve vlasnikove hirove. Album Field je divan dokaz ove jedinstvene povezanosti“.

Često nazivan „đavoljim violinistom” ili „Paganinijem iz Vojvodine”, kada izađe na scenu i zasvira, pa bilo da je reč o violini ili citri, Lajko je sposoban da učini nemoguće i da odvede publiku u svet koji mogu da otvore i ponude samo najveći talenti. Nema potrebe za definisanjem stila njegove muzike jer je njegova muzika upravo nešto suprotno: ona izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo.

Ulaznice će se prodavati dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa po ceni od 500 dinara.

Koncert počinje u 21 čas.

(Visited 87 times, 1 visits today)