Laibach u decembru u Beogradu


Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach u sredu, 4. decembra održaće ekskluzivni koncert u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album The Sound of Music, objavljenog krajem 2018. godine. 

Ovaj album nastao je kada je Laibach kao prvi rok bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i ostale pesme iz tada snimljenog dokumentarnog filma Dan oslobođenja.

Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Laibach predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl za posvećenu publiku.

Pored numera sa novog albuma, publika će na koncertu u Beogradu moći da čuje i pesme iz ranih razdoblja benda, te novije pesme napisane za naučno fantastični film Iron Sky – The Coming Race (u režiji Tima Vuorensole), koji se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima.

Ulaznice za ovaj događaj dostupne su putem GIGS TIX prodajne mreže i na blagajni Kombank Dvorana.

(Visited 128 times, 1 visits today)