La Otracina (US) & Kadavar (DE) & Temple of the Smoke u klubu Fest


U četvrtak 24. maja u klubu Fest sa početkom u 22.30 biće vrlo zanimljivo veče. New York, Belin i Beograd ukrstiće svoje muzičke snage i prirediti nam nesvakidašnju svirku.

Svim ljubiteljima metal zvuka preporučujemo da tog četvrtka posete Fest i poslušaju Američku trojku, bend La Otracina, Nemački Kadavar i nama dobro poznati Temple of the Smoke. Ulaznice po ceni od 500 dinara su u pretprodaji od 2. aprila na šanku kluba Fest i u Felix shop-u, TC Sremska I sprat. Na dan koncerta cena je 700 dinara. Dodatne informacije i mogućnost rezervacije karata 063 700 81 50.

LA OTRACINA (Brooklyn, NY) postoji od 2003. godine, kada su je osnovali bubnjar/pevač Adam Kriney (Nebula/White Hills/ Cult of youth…) i gitarista Joshua Anzano (Titan/Children). Fuzija proto metala iz kasnih ’60/ranih ’70 obogaćena prog i psihodeličnim sazvučjem, uz improvizacije u izvođenju stvaraju širok spektar atmosfera, od brutalnog thrasha do jazz-rock izliva, što im donosi epitet predvodnika New Wave of Psychedelic Heavy Metal scene.

Na ovoj turneji dolaze u sastavu:

  • Adam Kriney – bubnjevi/vokal
  • Evan Sobel (NAAM) – gitara
  • Nick Lee (Thinning Herd) – bas

KADAVAR je berlinski psiho/prog trio koji inspiraciju takođe traži u počecima heavy i doom žanra. Bendovi poput Pentagram, St. Vitus i naravno Black Sabbath su polazna tačka za njihovo stvaralaštvo koju uspevaju da nadograde dozom autentičnosti i uverljivosti u plasiranju svog dela.

TEMPLE OF THE SMOKE je dobro poznat domaćoj publici. Njihov spoj psihodelije i kosmičkog rock-a, uz upliv roots dub-a i eksperimentisanje sa elektronikom je uspeo za kratko vreme (2010.) da im donese sjajnu reputaciju.

(Visited 22 times, 1 visits today)