Kurt Vile & The Violators stižu na INmusic


Indi-rok veteran, Kurt Vajl (Kurt Vile) i njegov prateći bend The Violators, najavljeni su kao novo veliko ime na predstojećem zagrebačkom INmusic festivalu koji se narednog leta održava od 24. do 26. juna.

Kurt Samuel Vajl američki je kantautor, multi-instrumentalista, pevač i muzički producent najpoznatiji po bogatom solo opusu i kao suosnivač benda The War On Drugs. Nakon jednog izdanja sa Adamom Grandusijelom (Granduciel), 2008. objavljuje prvenac Constant Hitmaker. Usledio je God Is Saying This To You…“ 2009. godine, a već šest meseci nakon svetlo dana je ugledao i treći studijski album Childish Prodigy“ objavljen u oktobru iste godine. Smoke Ring For My Halo“ objavljen je 2011., Wakin On A Pretty Daze 2013., a b’lieve i’m goin down… 2015. godine čime je Kurt Vajl postao jedan od najproduktivnijih autora čiji su se albumi redovno nalazili na godišnjim listama najboljih izdanja od strane muzičke kritike.

U 2017. Vajl objavljuje zajednički album sa Kortni Barnet (Courtney Barnett) Lotta Sea Lice, po mnogima i jedan od najboljih albuma 2017. koji je propratila kratka američka turneja talentovanog dua. Nastavno na izvrstan prijem od strane kritike i publike, u oktobru 2018. Kurt Vajl izdaje i osmi studijski album, odnosno sedmi solo album, Bottle It In koji se već našao visoko na ovogodišnjim popisima najboljih albuma od strane Rolling Stonea, NME-a i drugih.

Kurt Vile sa bendom pridružuje se ranije najavljenim izvođačima The Cure, Foals i LP.

Trodnevne ulaznice za 14. po redu INmusic festival na zagrebačkom Jarunu mogu se kupiti po ceni od 67 evra, dok je cena sedmodnevne kamp ulaznice 33 evra.

(Visited 49 times, 1 visits today)