Kurt Vajl na Arsenal Festu


Kultni američki indi-rok muzičar Kurt Vajl (Vile) sa svojim pratećim bendom The Violators nastupiće prvi put u Srbiji 22. juna na Main Stage-u Arsenal Festa u Kragujevcu!

Nekadašnji suosnivač i kratkotrajni član benda The War On Drugs, Kurt Vajl se otisnuo u solo vode debi albumom Constant Hitmaker (2008), da bi u narednoj deceniji postao jedan od najzanimljivijih svetskih rok frontmena, gitarista i autora.

Uz podršku benda The Violators, Vajl je narednim izdanjima God Is Saying This to You… i Childish Prodigy (2009), Smoke Ring For My Halo (2011), Wakin on a Pretty Daze (2013) i b’lieve I’m goin down (2015) ponudio moćan katalog pesama, živahnih i ekstatičnih, osunčanih i reflektivnih, prožetih maštovitim gitarskim poigravanjem, koje bi zvučale sjajno i pre 30, a biće sjajne i za 30 godina.

Sa Australijankom Kortni Barnet (Courtney Barnett) objavljuje zajednički Lotta Sea Lice, koji po mnogima biva jedan od najboljih albuma 2017. godine, a njegov značaj na muzičkoj sceni pokazuje i nastup ispred legendarnog Nila Janga pred 90.000 posetilaca na festivalu u Kvebeku. Konačno jesenas stiže sedmi album Bottle It In, koji je visoko rangiran na listama najboljih albuma u časopisa kakvi su Rolling Stone, NME…

U trenutku kad se priprema za novi niz nastupa, među kojima je i Arsenal 22. juna, Kurt je upravo objavio novi singl “Timing Is Everything (And I’m Falling Behind)” za Amazon Music. Pesma je iskren snimak Kurt Vajla i grupe the Violators “kod kuće”‘.

“Volimo kad smo ovako svedeni, a odzvanja i zvučimo što je ‘življe’ moguće. Snimak je bio jedan od mnogih koji su konkurisali za mesto na novom albumu, ali umesto toga krećemo ovako da ih otkrivamo”, kaže Kurt.

Na Arsenal Fest dolazi i kultni zagrebački pank rok bend Hladno pivo i njegov frontmen Mile Kekin. Festival u Kragujevcu je prvi  na kome će Mile Kekin nastupiti najpre samostalno kao kantautor 20. juna na Garden Stage-u, gde promoviše svoj novi album Kuća bez krova, a dan kasnije 21. juna pevaće na Main Stage-u sa matičnim Hladnim pivom!

Prve večeri festivala, 19. juna na Main Stage-u, nastupaju američke treš metal legende Testament, bend poznat po singlovima “More Than Meets The Eye”, “Native Blood”, “Return To Serenity” ili “The Pale King”.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala, koji se održava od 19. do 22. juna, košta 2.300 dinara. Više informacija o prodajnim mestima potražite na sajtu festivala

(Visited 62 times, 1 visits today)