Kulturno leto na Štrandu


Ovog leta Kulturni centar Novog Sada organizuje manifestaciju na štrandu pod nazivom „Kulturno leto na Štrandu“.

Program je počeo 1.avgusta, i održavaće se uglavnom vikendom po određenom rasporedu. Poslednji dan manifestacije je nedelja 1. septembar. Kulturno leto na štrandu je osmišljeno tako da obuhvata muzički program, program za mlade, pozorište za decu, izložbe, projekciju filmova.

Kada je u pitanju muzički program on je dosta raznolik, nastupaju muzičari koji se bave različitim muzičkim žanrovima. Tako je prvog dana manifestacije nastupao Big bend džez omladine Vojvodine. Nakon džezera nastupali su 2. avgusta muzičari pod imenom Tamburalend Olah Vince. Oni sviraju tamburu i predstavljaju muziku odsviranu njome na poseban i zanimljiv način. U subotu, 3. avgusta muzičku binu su zauzeli novosadski kantautor Branko Pražić, jedan od osnivača legendarne rok grupe Cvrčak i Mravi. Sledeći nastup je rezervisan za novosadsku grupu JeuNS što u prevodu znači mladi iz Novog Sada. Oni pevaju na francuskom, i inspirisani afričkim umetnicima stvaraju veselu muziku prepunu pozitivne energije. U petak 9. avgusta nastupiće dobro poznati bend Oldtimers band. Sutradan, u subotu 10. avgusta koncert će održati rege-pop-ska novosadski favoriti Drum`n`Zez. U petak 16. avgusta binu će zauzeti inkluzivni hor ISON. Nakon njih, za nekoliko dana u četvrtak 22. avgusta nastupiće poznati srpski pijanista i kompozitor Aleksandar Dujin, a 23. avgusta koncert će imati džez sastav Panonia Projekt.

U četvrtak 29. avgusta nastupiće autentični neo-rok-bluz sastav Prkos Drumski. Veoma primećeni i značajni za muzičku scenu ovog područja, izdali su četiri albuma, i nastavljaju da rade u svom originalnom stilu. Sledećeg dana 30. avgusta u petak nastupiće bluzeri, bluz sastav The Petting Blues Band. U subotu 31. avgusta sviraće Baterija Sambansa bend, privlačni za sve ljubitelje salse. Poslednjeg dana biće organizovana žurka kojom će se manifestacija zatvoriti.

(Visited 121 times, 1 visits today)