KST – Dobre tradicije ne treba menjati


Otvaranje bašte KST-a 2012Dobre tradicije ne treba menjati, a kako bi bilo bolje proslaviti Dan mladosti nego koncertom u KST-u?! Ako na to dodamo još jedan povod – početak letnje sezone ovog kluba, što praktično znači žurka u bašti četiri puta nedeljno, onda je dobar provod nešto što nije bilo teško predvideti da će se desiti tog 25. maja.

Datum: 25. maj 2012
Mesto: KST, Beograd

Vremenska prognoza je pokušala da pokvari plan, ali organizatori su održali obećanje dato u najavi koncerta i za nas „zaustavili kišu.“

Gosti KST-a u petak imali su priliku da ponovo ili prvi put (što je bio mnogo češći slučaj), postanu pioniri – na ulazu su delili zastavice sa kombinovanom simbolikom jugoslovenske trobojke i amblemom Kluba studenata tehnike, a crvene marame su se prodavale za 30 kinti.

Otvaranje bašte KST-a 2012 - Blaža

„The Long Noses“ su u ponoć otvorili koncert, mada se gungula tek okupljala. U svakom slučaju, napravili su dobar foršpil u svirku koju su, doduše, svi očekivali za kraj koncerta – na binu je izašao miljenik publike Prljavi inspektor Blaža sa svojim Kljunovima. „Računajte na nas“ je svakako bila adekvatna pesma za početak nastupa koju su zdušno pevali i ovi na bini i ovi ispred bine. Ma, Tito bi se naježio!

Kljunovi su svirali i svoje standardne hitove „Lepa si Pamela,“ „Sex, droga, Bodiroga,“ Da bog da crk’o rokenrol,“ „Mnogo volim pivo,“ dok se Supermen Blaža pentrao po konstrukciji bine kao Brus Dikinson onomad u Areni. Bacao se i u publiku i to dvaput, a tokom pesme „Sunce tuđeg neba“ gomila raznobojnih balona puštena je na oduševljenu publiku iz mreže pričvršćene nekoliko metara iznad bašte. Blaža ko Blaža i KST ko KST – nije ni moglo da bude loše.

Otvaranje bašte KST-a 2012 - The Dibidus

Odlična atmosfera je nastavljena i kad su svirali „The Dibidus“, predstavljeni kao ex „Familija“, a gužva se tek nešto malo razišla oko pola četiri, kad je izašao „Atheist Rap“, bend koga beogradska publika ređe, ali uvek entuzijastično prihvata. „Ne bi bilo fer,“ „Fatamorgana,“ „Tetoviranje,“ predizborna „Mene za Budžu,“ neke su od stvari kojima je novosadski bend inpsirisao masu na skakanje i tek nekoliko bezazlenih pokušaja šutki.

Otvaranje bašte KST-a 2012 - Atheist Rap, Dr Pop

Zora je, kao i obično, zatekla neumorne goste KST-a, koji su rođendan bivšeg nam doživotnog predsednika i otvaranje bašte Kluba, proslavili uz odličnu rock and roll svirku. Ko nije bio… Pa, neka pokuša sledeće godine.

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji.

  • Foto: Vanja Bejin
(Visited 59 times, 1 visits today)